Международен екип от 46 учени посочи сериозни пропуски в досегашни

...
Международен екип от 46 учени посочи сериозни пропуски в досегашни
Коментари Харесай

46 учени отхвърлиха теорията за съществуването на феталния микробиом

Международен екип от 46 учени уточни съществени пропуски в досегашни изследвания, които допускаха съществуването на фетален микробиом, т.е. на бактерии във фетуса преди раждането. Изследователите  единомислещо опровергаха изказванието, че живите бактерии при бебетата се появяват още в утробата и по този метод взеха решение теоретичен спор, който е от огромно значение за клиничната медицина по света. Проучването е оповестено преди дни в Nature.
Предположението, че матката е стерилна среда и че бебетата развиват микробиом, т.е. общественост от чревни бактерии и други микроорганизми, едвам след раждането, е един от откритите правила на имунологията и репродуктивната биология. Няколко изследвания, оповестени след 2010 година, сложиха под подозрение тази аксиоматична догадка, откакто в проби от плацентата и амниотичната течност бяха открити бактерии. 
Интердисциплинарен екип от водещи специалисти, занимаващи се с проучвания на микробиома, от региона на репродуктивната биология и ембриология и имунологията разгледаха деликатно тези спорни изследвания и ревизираха анализите. Те откриха, че откриването на микробиоми във феталната тъкан се дължи на замърсяване на проби, взети от утробата.
Проблемът с тези микробиоми е, че концентрацията на откритите бактерии е доста ниска. Следователно бактериите би трябвало да бъдат разпознати доста деликатно и разграничени от замърсяването. Базите данни и методите на биоинформатиката играят специфична роля в сходни разбори, изяснява Томас Ратай от Виенския университет, един от участниците в проучването. Точният миг и метод на развиване на човешкия микробиом след раждането оказва трайно влияние върху здравето и изобщо върху живота на човек, прибавя Ратай.
Новото изследване, оповестено в списание Nature, хвърля светлина върху теоретичен спор, който имаогромно значение за клиничната медицина.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР