Международен джаз фестивал в Банско ще има и той ще

...
Международен джаз фестивал в Банско ще има и той ще
Коментари Харесай

Скандал около джазфеста в Банско

Международен джаз фестивал в Банско ще има и той ще се организира от 7 до 14 август.

Това разгласи в известие до медиите кметът на общината Иван Кадев.

Това няма да бъде фестивалът на доктор Емил Илиев, който умря в края на предходната година, обявиха околните му и досегашните уредници на културното събитие, които упрекнаха в кражба управлението на общината, прецизира БНР.

В известието до медиите кметът на Банско Иван Кадев декларира:

" С обичайната грижа към летния туристически сезон, локалния бизнес и за поддръжката на духовното развиване на общината и страната, изключително сме радостни да заявим, че от 7 до 14 август в центъра на Банско ще се организира следващото издание на Международния джаз фестивал ".

Местната власт ще постави всички старания за гарантиране високото равнище на форума с присъединяване на елитни джаз музиканти, твърди кметът. В известието не се показва кой е уредник на събитието.

Сигурно е обаче, че това няма да бъде екипа на починалия доктор Емил Илиев, основател и дълготраен шеф на Международния джаз фестивал.

В писмо, изпратено до Президента, служебния министър председател и министъра на културата, брачната половинка му Татяна Илиева упрекна локалната власт в " опит за кражба на интелектуална благосъстоятелност и се аргументира с импортираното от общината искане в Патентното ведомство за правата върху марката " Международен джаз фест Банско ".

Според фамилията на доктор Илиев и досегашните уредници на културното събитие управлението на Банско е сложило условия, с които на процедура формализират правата и отговорността им към организирането и провеждането на фестивала, което слага в риск неговото равнище и бъдещето му въобще, се споделя още в писмото, изпратено и до медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР