Междуфирмената задлъжнялост ще продължи да нараства през първото тримесечие на

...
Междуфирмената задлъжнялост ще продължи да нараства през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Междуфирмената задлъжнялост ще продължи да нараства

Междуфирмената задлъжнялост ще продължи да нараства през първото тримесечие на тази година, само че по-слабо по отношение на последната четвърт на предходната година. Това сочи систематизираната оценка на финансовите медиатори, която се намалява. Това четем в изданието „ Финансов бранш: оценки и упования ", направено от финансовото министерство, което  показва упованията на необятен кръг финансови медиатори във връзка с съществени макроикономически индикатори и фактори, отнасящи се до осъществяваната от тях активност.
Мненията на бизнесмените от месечните бизнес анкети на Национален статистически институт демонстрират повишена балансова оценка през януари във връзка с финансовите усложнения (неплатежоспособност, трудности при приемане на заем и др.) на фирмите в индустрията, търговията на дребно и услугите по отношение на декември 2021 година. Единствено съгласно бизнесмените в бранша на строителството обстановката с финансовите проблеми се усъвършенства.
Инвестиционните медиатори, пенсионно-осигурителните сдружения и ръководещите сдружения остават най-песимистично настроените. Половината от комерсиалните банки обаче чакат задържане на равнището на междуфирмена задлъжнялост, а 33% от тях че тя ще намалее.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР