Междублоковото пространство на бул. Васил Левски“ 61-63 вече е напълно

...
Междублоковото пространство на бул. Васил Левски“ 61-63 вече е напълно
Коментари Харесай

Завършиха предсрочно нов парк на бул. „Левски“ в Хасково

Междублоковото пространство на бул. „ Васил Левски “ 61-63 към този момент е изцяло актуализирано и облагородено, оповестяват от община Хасково.

Предсрочно завърши планът за благоустрояване на градинката, като са заменени и съществуващите водопроводи и канализацията. Изградени са сградни водопроводни и канализационни отклонения. Направено е отводняване на терените и вътрешни улици. Двата съществени съществуващи автомобилни достъпа са непокътнати, като местонахождение, а паркингите са възобновени и актуализирани. Осветителната апаратура е напълно заменена с съвременни и икономични тела, сочат от общината.

За улеснение на стотиците живеещи в региона са построени нови детски площадки за най-малките, съобразени с нормите за сигурност, спортна зона с фитнес навън, ъгъл за отдих и други придобивки.

„ Благоустрояването на междублоковите пространства е съществена политика на Община Хасково. За нас е значимо да осъществим планове, които включват цялостна замяна на подземната инфраструктура, на осветлението и облагородяване на пространството. Само по този начин действително се усъвършенстват изискванията на живот в кварталите, когато имаме нови водопроводи, канализация, осветяване и надземни уреди. Затова продължаваме да работим и по европейски стратегии за възстановяване на градската среда, с цел да се възползваме от опциите, които дават и да променим кварталите в Хасково “, разяснява кметът Станислав Дечев.

Общата стойност на плана е 995 817,49 лева без Данък добавена стойност. Средствата са от бюджета на общината. Строителството стартира в средата на октомври предходната година и срокът за осъществяване беше 420 календарни дни, само че завърши доста преди него, регистрират от хасковската администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР