Междублоково пространство в Мараша се превръща в тресавище. Това твърди

...
Междублоково пространство в Мараша се превръща в тресавище. Това твърди
Коментари Харесай

Жители в Мараша: Междублоково пространство се превръща в тресавище при всеки дъжд

„ Междублоково пространство в Мараша се трансформира в мочурище ”. Това твърди гражданин на регион „ Централен ”, който разяснява, че най-редовно водачи на коли паркират „ където им скимне ” в региона на бул. „ Шести септември ” от номер 73 до 75.
Прочетете още
„ Ежедневно виждаме зарязани коли по градинки, полянки и на всевъзможни места, което пък трансформира междублоковите пространства в паркинги, а от време на време и в тресавища, когато завали дъжд. Най-големият проблем е, че в региона липсват паркоместа и жителите са принудени да паркират даже и умишлено на несъответствуващи за тази цел места, да вземем за пример в зелените площи, които пък към този момент са изровени от тежките коли ”, разяснява той.

Жители в региона описват още, че при по-обилни превалявания, мястото безусловно подгизва и става извънредно мъчно предвижването както пешком, по този начин и с кола.

„ Газим в калта, с цел да стигнем до жилищните здания. Липсват асфалт и плочки, всичко става кално, с големи локви и надлежно калта се разнася от коли и пешеходци и по улицата. Ситуацията е много неприятна и има незабавна потребност от ремонт и облагородяване ”, описват други пловдивчани.

Потърсихме позицията на кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, който съобщи, че в целия регион няма отводнителна система, както и че има направен план за ремонт в региона. През последните няколко години в региона са построени осем паркинга в междублоковите пространства, като последния подобен ремонт започва преди дни. 

„ Въпрос на време е казусът в региона да се в профил. Изготвен е план още през миналата година, само че до момента в който нямаме нужния бюджет, няма по какъв начин да бъде сбъднат ремонта. Заложен е в тазгодишната стратегия, тъй че при опция ще стартираме още тази година ”, разяснява той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР