Между всички столове - под това заглавие Зюддойче цайтунг разказва

...
Между всички столове - под това заглавие Зюддойче цайтунг разказва
Коментари Харесай

Зюддойче цайтунг: Между всички столове или вижда ли България във войната възможност за промяна

" Между всички столове " - под това заглавие " Зюддойче цайтунг " споделя за еволюцията на отношението в България към войната на Русия в Украйна. За страната е мъчно да заеме ясна позиция по въпроса и това прави още по-ярък контраста със прилежаща Румъния, споделя авторката Катрин Калверт, представена от

Тя разказва последните кавги с изявления на съветската посланичка Елеонора Митрофанова, като показва, че не е напълно ясно дали ги прави, с цел да тласка към тежка рецесия в дипломатическите връзки или просто се престарава пред началниците си в Москва.

Очевидно, дейностите на Митрофанова са ориентирани най-много към проруската част от българите, харесващи Владимир Путин, която през последните седмици бързо понижава, добавя тя. Но също по този начин посланичката има и съответни учредения - изгонването в границите на две седмици на дузина съветски дипломати от София по съмнения в шпионаж. Освен това българското държавно управление зае неоправдателна позиция към експанзията, което бе посрещнато със закани от въшното министерство в Москва.

Калверт напомня, че новият кабинет на извънредно пъстрата коалиция и с министри с дребен политически опит е трябвало - най-сетне - да даде ново начало на демокрацията в България посредством битка с корупцията и мафиотските структури. Но поради касапницата в Украйна, едвам на няколкостотин километра от границата, всичко друго минава на втори проект.

Отворили са се дълбоки пукнатини в обединението, които другояче можеше да се появят чак след време и някак да се замажат, като да вземем за пример отстраняването на министъра на защитата Стефан Янев, показва авторката. България одобри войски на НАТО на своя територия, само че и изключва да помогне на Украйна с въоръжение и газово ембарго, а " прореформаторският министър председател Кирил Петков би трябвало да се оправя с обичайно промосковските социалисти, поради чиито опасения за своята проруска клиентела бе мощно смекчена парламентарната декларация ".

Все по-често на улиците е мобилизирана промосковска последна десница, а карцерът на Бойко Борисов по обвинявания в корупция и изнудване доста понижиха възможностите за съдействие на ръководещите с ГЕРБ, добавя публикацията.

Според източници от " Продължаваме промяната " войната в Украйна в действителност е опция за България. Неща, за които преди съвсем не се е отваряла дума, през днешния ден се разискват свободно - преустановяване на контракта с " Газпром ", на договарянията за нов съветски нуклеарен реактор, ускорение прекосяването от руско към западн овъоръжение. Дори измежду остарялото потомство се оформя по-скептично отношение и хората по-сериозна се замислят кои сме и по какъв начин ни възприемат, споделя консултант на Петков.

Правителството признава, че още не е задоволително квалифицирано за офанзивите на тролове и дезинформиране на популацията със клюки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР