Между три и четири хиляди човека бяха привлечени за работа

...
Между три и четири хиляди човека бяха привлечени за работа
Коментари Харесай

Вижте как Валери Симеонов бори демографската криза

Между три и четири хиляди индивида бяха привлечени за работа по време на летния туристически сезон. Те бяха от българските диаспори в Украйна, Молдова и по-малко от Македония. Това стана с помощта на измененията, които приехме безусловно две седмици след избирането на държавното управление. Тогава облекчихме режима за издаване на визи. Това сподели на конференция в Министерски съвет вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов след провеждането на кръгла маса на тематика „ Демографска политика и трудова мобилност”, проведена от Министерството на труда и обществената политика и Държавната организация за българите в чужбина. " Ще предложим и редица облекчения за приемане на " синя карта ".

" Синята карта " се издава на експерти от висок сан. Срокът й към този момент ще бъде 4 години. Отпадат всевъзможни специалности от листата за трудовата тегоба. Намаляваме таксите за издаване на " синя карта ". Тя ще може да се получава в границите на 37 дни ", сподели още вицепремиерът.

" Работата ни продължава. Искам да благодаря на вицепрезидентът Илияна Йотова, която заема дейна позиция по тематиката за приемането на българско поданство. Целта ни е да понижим периода за приемане на поданство. Сега това може да отнеме години. Идеята е, при изрядни документи, българско поданство да се получава за 6 месеца.

Проблемите с поданството са доста. Към момента имаме 52 000 заявки за приемане на българско поданство ", разкри Симеонов. " Три са главните посоки за преборване с демографската рецесия. Първото е повишение на раждаемостта. Второто е връщане на българите, работещи зад граница. Третото е привличане на етнически българи от диаспорите по целия свят. Работим и по трите посоки. Ще приемем с отворени прегръдки българите от всички диаспори ", разгласи Симеонов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР