Между съдебната и законодателната власт не трябва да има стена,

...
Между съдебната и законодателната власт не трябва да има стена,
Коментари Харесай

Нели Куцкова за скандала в прокуратурата: Ще наблюдаваме много грозни гледки

„ Между правосъдната и законодателната власт не би трябвало да има стена, би трябвало да се контактува, само че за законопроекти, проблеми на правосъдната система и работни групи. Да се обадиш на депутат и да питаш – „ тази за какво предлага да ме уволняват “ – вижда ми се ненормално “.

Това разяснява в предаването „ Тази заран “ Нели Куцкова, някогашен ръководител на Съюза на съдиите.

В ефира на bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова изясни, че основният прокурор Иван Гешев ѝ се е обадил след изявлението на Мария Габриел за внасяне на искане за отстраняването му.

Отношенията ни са институционални и служебни, акцентира ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ

„ Когато бях член на Висш съдебен съвет, имаше сериозен напън върху членовете от парламентарната и от професионалната квота за избора на Никола Филчев. Това не е от през вчерашния ден, само че по-рано беше по-културно и възпитано. Ако стане – стане. Сега нещата са по-безогледни и гарнирани с потребление на език, който е съвсем мутренски “, добави тя.

„ Или нищо не приказваш, или казваш всичко. Истината ще излезе нескрито, само че това с нищо не способства за положителната работа на правосъдната система. Аз съм уверена, че хората по ниските инстанции си правят всекидневната работа и това няма да им попречи “, уточни Куцкова.

Трябва да се одобри нов механизъм за следствие на основния прокурор, добави той

Според нея законопроектът, направен в Министерството на правораздаването , е най-хубавият предлаган в границите на настоящата Конституция.

„ Това, че не си дал информация мъчно може да се потвърди. Ако са единствено позорни дейности – яли, пили, веселили и изложили – това не е закононарушение. Когато един основен прокурор самичък признава, че крие срамни секрети - това е един от най-големите ни проблеми. Да заплашваш едни хора, които би трябвало да вземат решения въз основа на закона, че ще изкараш за тях мръсни секрети – продължаваме да задълбаваме в тинята “, добави Куцкова.

Той разгласи, че ще го направи в „ името на нашите деца “

„ Не знам кой кого с какво държи. Ще следим доста грозни гледки и за жалост освен ние. Позорът става европейски. Когато нямаш доверие в една страна, това се отразява на задграничните вложители “, сподели още някогашният ръководител на Съюза на съдиите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР