Между престъпността и статистиката има голяма ножица. Това заяви пред

...
Между престъпността и статистиката има голяма ножица. Това заяви пред
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов по БНР: Полицаите са изморени от несвойствена дейност. Претоварени и не добре платени са

Между престъпността и статистиката има огромна ножица. Това съобщи пред БНР проф. Николай Радулов - някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Това не е нова вълна на битова престъпност, просто вниманието ни беше заето от терзанието от това, което виждахме и чувахме за пандемията ", сподели той.

Николай Радулов уточни, че служителите на реда са изморени от действия, които им бяха предоставени в изключителното състояние и разяснява думите на основния прокурор Иван Гешев, че служителите на реда са били натоварени с несвойствена активност и посочи, че това е активност, която им е поверена по закон.

" Те се опитваха да запазят реда в страната и да наблюдават за спазването на карантината ", съобщи проф. Радулов.

Експертът по сигурността подчертава, че когато законодателно е дадена опция част от служителите на реда да бъдат анулирани от военни, няма нищо нелегално те " да бъдат вкарани в един тежък всекидневен развой на застраховане на сигурност ", а през това време служителите на реда да могат да си гледат работата по битка с престъпността, а и да могат да си почиват.

" В момента имаме една претрупана, недокомплектована и не добре платена полиция. Много мъчно ще се изпълнят упоритостите на господин Гешев и на управлението на Министерство на вътрешните работи, в случай че не бъде запълнен щатът, в случай че хората не могат да си починат и не бъдат заплащани добре за изключителния труд ".

Проф. Радулов посочи, че в някои села в страната няма даже и по един служител на реда.

При всеки предходен битов случай властта е давала поръчка да се концентрира върху това да не се случват още веднъж такива похищения, счита специалистът по сигурност.

" Чух, че основният прокурор сподели, че чака друга статистика. Дано този път тя да дава отговор на действителността и в действителност да има понижаване на престъпността ", добави Радулов.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР