Между петте минути, в които председателят на ЕК говори, за

...
Между петте минути, в които председателят на ЕК говори, за
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Посланик Митрофанова влага доста усилия, за да си отиде


Между петте минути, в които ръководителят на Европейска комисия приказва, за моя наслада тя загатна 10 пъти думата " нововъведения ". От тези 13,5 милиарда над 1,4 ще бъдат за нововъведения и конкурентноспособност за възобновяване на нашата стопанска система. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV министърът на нововъведенията и растежа.

,,Това държавно управление съумя за 100 дни да сътвори План, за който персонално ръководителят на Европейска комисия ни сподели, че това е добре свършена работа, за което от опозицията ги е яд``, добави той.

По думите му фисолофията, заложена в Плана за възобновяване, е такава, че да бъдат правени вложения в България, с цел да може страната да се развива в три съществени посоки – зелена, цифрова и обективна България.

Министър Лорер разгласи, че първите средства по Плана ще дойдат в края на лятото.

По тематиката със Северна Македония увери, че по този въпрос не се случва и няма да се случва нищо подмолно. След това той призна, че в реалност цяла Европа упорства за по-бързото присъединение на Северна Македония в Европейски Съюз.

Сигурността на Западните Балкани е сериозна паника за Европа. Затова Европа упорства техният развой да стартира, само че двустранните връзки сред София и Скопие поставят спирачка. Така или другояче обаче Северна Македония има най-малко 10 години да се причислява в Европейски Съюз, разяснява Лорер и увери, че " никой не натиска България да прави компромис ".

Относно последните изяви на съветския дипломат у нас Лорер предизвести, че е неотложно да поработи " много старателно ", с цел да остане в страната.

Митрофанова направи изявления, които са неприемливи в дипломатическия свят. Тя ще би трябвало да работи много старателно, с цел да остане у нас, тъй като сега прави всички старания, с цел да си отиде, изясни той.

На въпрос за идващия шеф на Българска народна банка означи, че в обединението има известни разлики както във всяко семейство, само че продължаваме дружно напред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР