Между първо и второ четене на бюджета за 2022 г.

...
Между първо и второ четене на бюджета за 2022 г.
Коментари Харесай

Реформа в образователната система за по-производителни кадри вижда Венко Сабрутев

Между първо и второ четене на бюджета за 2022 година може да се вършат всевъзможни промени. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " във връзка настояванията на разнообразни групи за повече средства за техния бранш (б.а. Българска академия на науките, пожарникари, полицаи). Опозицията играе върху страховете на хората на тънка струна, счита той и даде образец, че 5.8% от Брутният вътрешен продукт са разноски за финансови вложения. Трябва да си отговорим каква България желаеме - на растежа, на високите приходи или каквато е в този момент. За да се случи - би трябвало да се създадат вложения, уточни Сабрутев.

България не е бедна страна, тя е безобразно крадена, безапелационен бе той. Не се възнамерява да се вземат заеми, с цел да се вършат обществени разноски, планираме дефицитът да бъде вложен в финансови разноски, с цел да осигурим нужната инфраструктура на страната, в хора, опазване на здравето, обучение, разясни Сабрутев.

Той даде образец с IT-сектора, по думите му - ние нямаме фрагменти за нея, защото просветителната система е нереформирана и раждаме фрагменти с ниска продуктивност.

Венко Сабрутев приказва и за инфлацията, по думите му тя е планирана, добре калкулирана, само че е основана на числа - тя идва от два фактора, импорт и политиката на Световната банка, второто - високите цени на енергоносителите. Над 931 млн.лв. спомагателни се плануват и всички те се насочват към небитовите консуматори, с цел да се понижи ударът и да не пораства инфлацията, разясни той.

Коалицията не значи сляпо следване на една политика, сподели той в отговор на въпрос дали ще се одобри 1 лев дотация за партиите и повдигане на оптималния застрахователен предел. Производителността ни е 50% от междинната за Европа, приходите са 50% от междинните за Европа, може ли България да е богата страна с небогати приходи, риторично Венко Сабрутев проучва стопанската система.

Няма имена за шеф на Българска народна банка, има правила, обсъждано е в петък, идната седмица следва, изясни също Сабрутев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР