Между партньорите в управляващото мнозинство от “Продължаваме промяната - Демократична

...
Между партньорите в управляващото мнозинство от “Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Изборът на Момчил Мавров за подуправител на здравната каса скара ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС 

Между сътрудниците в ръководещото болшинство от “Продължаваме смяната - Демократична България ” ( ПП-ДБ ), ГЕРБ и Движение за права и свободи за следващ път ескалира напрежение в четвъртък.

Повод за абсурда в пленарната зала на Народното събрание стана изборът на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса ( НЗОК ) по предложение на ГЕРБ. Номинацията му беше вкарана за гласоподаване като изключителна точка в дневния ред на депутатите, което провокира възмущението на ПП-ДБ.

Депутатите от обединението направиха изказване, че няма да поддържат Мавров, защото за него са посочени “някои притеснителни неща ” в отчет на ДАНС , импортиран в секретното деловодство на Народното събрание. Това стана ясно от думите на Искрен Митев и Кирил Петков .

В последна сметка Мавров беше определен на поста със 103 гласа “за ” от ГЕРБ и Движение за права и свободи, 83 “против ” от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и самостоятелния Радостин Василев и 0 “въздържал се ”. В гласуването на участваха депутатите о
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР