Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни

...
Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни
Коментари Харесай

Българската строителна компания, която оставя отпечатък по ключови пътища и сгради у нас

Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни от основните пътища и доста от цветните здания в столицата има нещо общо. Това е една фамилна българска компания, оставила отпечатъка си по тях. " DENEL " стартира активността си преди 30 години, а през днешния ден се занимава с разнообразни планове - от жилищно строителство до огромни инфраструктурни планове.

" Тази година на 2 август се означават 30 години от основаването на компанията, като тя е стартирала през 1990 година с консултантска активност, като в следствие е взето решение да се насочи към строителните материали. " Това споделя шефът ѝ Георги Димитров в предаването money.bg в телевизия Bulgaria On Air.

През 2000 година се открива инсталацията за мазилки, която включва всички довършителни материали след грубия градеж, с цел да се приключи една постройка - подови настилки, хастарни, лепила за плочки, споделя Димитров. По-късно, през 2015 година, се компанията пуска нова линия декоративни мазилки, която е напълно ориентирана като украса вид венециански мазилки.

Производството на " DENEL " се намира в Равно поле, като огромна част от него е автоматизирано, а заетите в него са под 20 души.

" DENEL " работят по част от метростанциите в София, като вземат участие и в ремонта на автомагистрали. Техни бетон и бои се употребява за възобновяване на колони по мостовете, както и за тунелите по пътищата.

" Преди години при завършването на метростанция Черни връх вложихме наши лепила в построяването, направихме и пана от венециански мазилки. Тази година работим по завършването на още две метростанции, където се влагат лепила и към този момент има поставени декоративни. В момента се работи по обектите, които са по автомагистрала " Тракия " Тук в София - моста, който е за Бояна е напълно реновиран и оцветен от нас, на слизане от околовръстното шосе в посока Бояна ", сподели Димитров.

Компанията е ориентирана главно към жилищното строителство, като техни мазилки могат да бъдат видени на доста места в страната, в това число и по здания в центъра на столицата.
 Себестойността на един квадратен метър жилищно строителство е към 420 евро
Себестойността на един квадратен метър жилищно строителство е към 420 евро

Атанас Костурков, шеф на " Комфорт " ООД, за предаването Money.bg

" Мога да кажа, че при старта доста бяха съвременни - драсканите мазилки, които са може би 90% от фасадите в София, само че самоуверено мога да кажа, че множеството са наши, тъй като ние сме едни от първите, които ги предлагахме на пазара ", съобщи притежателят на " DENEL "

Основната част от производството на компанията е за вътрешния пазар, само че компанията изнася и за някои пазари в района.

" В годините сме пробвали да изнасяме много. Изнасяли сме венециански мазилки за Молдова. Сега към момента се взема за Турция артикули като лепилата и други. Те са сложни за експорт от позиция на превоза. Не са евтини артикули, не могат да поемат превоза ", съобщи още той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР