Между февруари и август тази година хакерските атаки срещу правителството

...
Между февруари и август тази година хакерските атаки срещу правителството
Коментари Харесай

112% увеличение на хакерските атаки в Украйна от началото на войната


Между февруари и август тази година хакерските офанзиви против държавното управление и военните в Украйна са се нараснали със 112%. За разлика от тях процентът в Русия за същите тематики е намалял с 8%, предава италианската организация ANSA, базирайки се на данни на компанията за сигурност " Check Point Software Technology ".

През последните шест месеца компанията е записала приблизително над 1500 хакерски атаки седмично против всяка корпоративна мрежа в Украйна - брой, който е по-висок от междинния за света и Русия, оповестява " Дарик ".

Това съставлява 25-процентно нарастване на междинната седмична стойност в Украйна спрямо интервала преди войната, до момента в който в международен мащаб нарастването е 0,1 %, а в Русия - 13 %.

" Check Point Software Technologies ", заяви, че най-атакуваният бранш в Русия е финансовият бранш, като приблизително на седмица са осъществявани над 2600 офанзиви на организация, което е с 24% повече спрямо интервала преди войната. На второ място е секторът на връзките със приблизително 1 928 седмични офанзиви на организация (-8%). Производството е третият най-атакуван бранш с над 400 седмични офанзиви на организация (-64%).

" Въпреки че Русия не е изцяло изключена от интернет, знаем, че държавните и военните мрежи и уеб страници са въвели редица ограничения за ограничение на достъпа до ресурсите им извън, което затруднява осъществяването на някои офанзиви ", споделят специалистите.

" След края на войната групите и хората няма да изчезнат. Напротив, те ще насочат новите си умения и принадлежности към нови цели, предизвиквайки цунами от хакерски атаки по целия свят. Вече започнахме да виждаме първите предупредителни знаци: нападенията против сътрудниците от НАТО и страните, които помогнаха на Украйна, се усилиха както по периодичност, по този начин и по активност ", допълват те. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР