Между БСП и президентската двойка Радев-Йотова има дълбок разлом. Това

...
Между БСП и президентската двойка Радев-Йотова има дълбок разлом. Това
Коментари Харесай

Нинова: Между БСП и президентската двойка Радев-Йотова има дълбок разлом

" Между Българска социалистическа партия и президентската двойка Радев-Йотова има бездънен разлом ". Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ. 

„ Днес чух Йотова да споделя, че имали проблеми с управлението на Българска социалистическа партия, само че не със социалистите. Напротив, към този момент има бездънен разлом сред президентската институция и българските социалисти поради политиките, които радикално опонират на това, за което сме се клели и работили за мир и обществена политика. Сега 3 милиарда лв. се дават за нови самолети и се замразяват приходите на хората в тази тежка рецесия. Има отвращение да се внесе бюджет, да се вдигне минималната заплата “, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия. 

" Третият мандат, който президентът ни връчи, е опит да си върне поддръжката и благосклонността на българските социалисти, които съобщи. Политиките, които организира служебният кабинет, доста се разграничават от това, което те изповядват. Имам поради новите осем F-16 и това, че не пожела да наложи несъгласие на решението за изпращане на оръжие за Украйна и ние го изпратихме в Конституционния съд. Масови са уволненията на социалисти в цялата страна. Такава чистка не е имало ", добави Нинова.

Тя е безапелационна, че пред партията не стои на дневен ред дали да се вдигне възбраната за коалиция с ГЕРБ. Относно лидерската среща, която се състоя в петък и на която участваха водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ – Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, Корнелия Нинова сподели, че са се обединили към това, „ че би трябвало да работим за това да спасим парламентарната република “.

" Да преместим центъра на властта там, където му е мястото – в Народното събрание, а не в президентската институция. Това беше основното и като се замислите там стояхме хора, които съставляват 139 депутати – болшинство, узряло, че би трябвало да се борим за парламентаризма ", сподели Нинова.

Според нея президентът Румен Радев е връчил третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия като „ опит да си върне поддръжката и благосклонността на българските социалисти, които съобщи “. По думите на водача на Българска социалистическа партия към този момент има бездънен разлом сред президентската институция и български социалисти. Именно поради политиките, които организира служебното държавно управление, които доста се разграничават от това, което българските социалисти изповядват – и като идеология, и като политика. Имам поради закупуването на новите 8 самолета F-16, че президентът не пожела да наложи несъгласие за изпращането на оръжия за Украйна, всеобщите уволнения на социалисти в цялата страна, изясни Нинова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР