Между 80 и 90% от жените се сдобиват с целулит

...
Между 80 и 90% от жените се сдобиват с целулит
Коментари Харесай

7 храни, с които ще кажете сбогом на целулита

Между 80 и 90% от дамите се снабдяват с целулит в даден миг от живота си. Предполагаме, че всички знаете оня анекдот, в който се пита "Защо мъжете нямат целулит? ", а отговорът е "Как за какво? Защото е грозно! "
Не е толкоз смешно обаче, когато би трябвало да се пребориш с този нахалник. В наши дни, несъмнено, съществуват редица способи за справяне с целулита, като някои от тях включват и по-агресивни медицински способи. Каквото и да вършим в битката с целулита обаче, не трябва да забравяме, че най-лесният и най-ефикасен метод е да обръщаме внимание на това, с което се храним.
Както и да заложим на храни, които могат доста да ни оказват помощ в неравната битка с целулита. Ето и 7 от тях:

Пъпеш
Защо е сполучлив: Съдържа 91% вода и е натурален диуретик.
Как работи: Ново изследване сочи, че сокът от пъпеш доста понижава трапчинките по бедрата. Пъпешът не съдържа мазнини и холестерол, по тази причина е подобаващ, когато ни се хапва нещо сладко.

Черен шоколад
Защо е сполучлив: Богат е на антиоксиданти.
Как работи: Антиоксидантите задействат разбиването на мазнините, които способства за целулита. Черният шоколад подкрепя работата на сърдечносъдовата система, което задейства кръвообращението, което понижава целулита.

Шафран
Защо е сполучлив: Има анти възпалителни свойства, като усъвършенстват циркулацията на кръвта и понижава повишаването на мастните кафези.
Как работи: Всъщност шафранът прави портокаловата кожа по-малко забележима. Като цяло прави кожата по-гладка.

Боровинки
Защо са ефикасни: Ненадминат източник на антиоксиданти.
Как работят: Боровинките пречат на мазнините да се трансфорат в холестерол. Подобряват лимфата и оказват помощ на тялото да се освободи от токсините.

Люти чушки
Защо са ефикасни: Ускоряват процеса на горене на мазнини.
Как работят: Лютите чушки отстраняват токсините, които се съдържат в мастните кафези под кожата и предизвикват целулита. Те са богати и на витамин B6, който възвръща съединителната тъкан.

Чесън
Защо е сполучлив: Чесънът ускорява циркулацията на кръвта.
Как работи: Помага кръвта да се почисти от токсините, които предизвикват портокаловата кожа.

Киноа
Защо е ефикасна: Разбива мастните кафези, които са виновни за появяването на целулита.
Как работи: Намалява мастните кафези, задейства производството на колаген, заздравява кожата и усилва нейната разтегливост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР