Между 8 и 13 септември Министерството на туризма организира опознавателен

...
Между 8 и 13 септември Министерството на туризма организира опознавателен
Коментари Харесай

Журналисти от Германия посетиха Южна и Централна България

Между 8 и 13 септември Министерството на туризма провежда опознавателен тур за група от петима немски публицисти, които посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България. Участниците, представители на водещи туристически медии, имаха опцията да се срещнат с културните и естествени благосъстояния на страната.

Програмата включва визити на знакови обекти като Рилския манастир, Кюстендил, Сапарева баня, Белчински бани, Старо Железаре, Павел баня, Казанлък, Старосел, Хисаря, Пловдив и София. Акцент бе подложен върху културно-историческите забележителности, неповторимата природа, опциите за СПА туризъм, както и върху кулинарните обичаи и винопроизводството в районите.

Сред участниците са Фред Хафнер от самостоятелния портал за пътувания Reiseblick, Роналд Койш от известния травъл блог Keusch-Reisezeiten, влогърът Клаус-Дитер Виебранц, Мария-Анна Вилдерман от интернационалното списание Diplomatisches Magazin, представители на телевизионната стратегия Bayerischer Rundfunk и Reisereportagen, както и Маргарет Манц, основен редактор на China Report.

Сътрудничеството ни с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм оказа помощ да организираме този сполучлив тур за немските медии. Германският пазар има огромен капацитет за развиване, а такива начинания играят основна роля в одобряването на България като надеждна и привлекателна дестинация, показа туристическото ни аташе в Берлин, Тихомир Патарински.

Турът е част от целогодишната информационна акция на Министерството на туризма, целяща популяризирането на България като туристическа дестинация.

Подобни турове към този момент бяха извършени за представители на медиите от Румъния, Узбекистан, Полша, Кувейт и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР