Между 8 и 10 милиона даваме на лечебните заведения за

...
Между 8 и 10 милиона даваме на лечебните заведения за
Коментари Харесай

Столична община ще осигури над 100 хиляди лева за нова здравна служба в село Мрамор


Между 8 и 10 милиона даваме на лечебните заведения за дофинансиране на действия, които не се финансират от Здравната каса. Това разясни за " Хоризонт " доктор Веселин Милев, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет:

" Смятам, че в доста скоро време ще създадем общинското опазване на здравето конкурентно на останалите два типа опазване на здравето в страната – държавно и частно. Аз персонално доста се гордея с това, изключително с обстоятелството, че общинските лечебни заведения за доболнична помощ и ДКЦ-та предходната година са на позитивен финансов резултат. Болниците са по същия метод. Имаме насъбрани отговорности от години, само че става въпрос, че работата ни сега е на облага, което персонално мен доста ме радва ".

Здравната работа ни е доста значима, тъй като тя ще поеме освен село Мрамор, а ще поеме и другите села, които са към него. Това съобщи Младен Младенов, кмет на регион " Връбница “:

" Имаме доктори, които ще дойдат, само че би трябвало да си създадем здравната работа. Имаме планове, имаме поискани пари, които са ни обещани. Надявам се тази година да стартираме ремонта. В момента в остарялата работа, която не е в положително положение, има зъболекарски кабинети, персонален доктор, само че на новото място ще има и детско поделение ".

Цялото изявление с доктор Веселин Милев и Младен Младенов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР