Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва

...
Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва
Коментари Харесай

Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете

Между 70 и 85 на 100 от плажните линии би трябвало да бъдат свободни

Шезлонг до шезлонга, чадър до чадъра. Така постоянно наподобяват гръцките плажове, само че това скоро ще е минало, оповестява " Билд ". 

70 % от плажовете би трябвало да бъдат свободни от шезлонгите на концесионерите. Според новинарския портал greeknews.com в някои особено предпазени зони свободното място би трябвало да е до 85%. А на местата, където е разрешено да има шезлонги, би трябвало да са на най-малко 4 метра от брега. Гръцкото държавно управление ще разпредели плажовете с разпределяне на концесии.

Концесионерите би трябвало да поддържат плажовете чисти, да са обезпечени спасители и да не слагат бариери. При неспазване ще се заплащат санкции и ще се лишава концесията. 

От март в Гърция се вдига климатичният налог за туристите. Целта е да се пази околната среда. За кроткосрочно наемане на жилище или пребиваване в хотел с 1 или 2 звезди ще се заплаща по 1.50 евро на екскурзиант дневно. Досега таксата беше 50 евроцента. При 3-звездните хотели таксата от 1.50 евро става 3, при 4-звездните от 3 на 7 евро. При еднофамилните къщи, вили и 5-звездни хотели ще се заплащат 10 евро на нощ вместо 4 до момента. 

Правителството възнамерява да събере 300 милиона евро за възобновяване на регионите, които пострадаха от горски пожари. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР