Между 70 000 лв. и 800 000 лв. могат да

...
Между 70 000 лв. и 800 000 лв. могат да
Коментари Харесай

ЕКА дава до 800 000 лева за нови космически технологии

Между 70 000 лева и 800 000 лева могат да получат микро, дребните и междинни предприятия и научноизследователските организации в страната за основаване на нови галактически технологии, приложения и образователни стратегии за галактическо инженерство . Средствата са планувани в утвърденото през тази седмица Споразумение сред българското държавно управление и Европейската галактическа организация (ЕКА), оповестиха от Министерството на нововъведенията.

Министър Даниел Лорер разяснява, че подписаното съглашение с ЕКА е опция за повишения интерес и ангажираност на България да обезпечи по-голяма опция на галактическата промишленост за присъединяване при осъществяване на планове в региона на научно-приложните проучвания и високотехнологични артикули и услуги. " Сътрудничеството способства и за повишение на качеството и конкурентоспособността на научноизследователския и софтуерен бранш у нас, както и за по-бързо развиване на българските новаторски компании ", добави той.

Тръжната процедура за разпределянето им ще започва през юли т.г. Програмата е на обща стойност 2,4 млн. лева В нея ще могат да вземат участие още стартъпи и български компании, които внедряват галактически технологии или правят такава активност в България. Критериите за кандидатстване ще бъдат финализирани през идната седмица, когато ще се подпише Хартата на Плана за европейска кооперираща страна. Подаването на документите ще продължи до септември .

Ще се финансират планове и приложения , свързани с летателния сегмент, съоръжение или подобаващи за задачите на ЕКА артикули, демонстрации на технологии, пазарни изследвания, макетни действия и други Ще се предизвиква партньорството сред науката и бизнеса, в това число с образуване на стажове в действителна изследователска или работна среда.

Най-добрите български разработки ще намерят приложение в активността на Космическата организация . До момента, с помощта на участието на България в нея, са утвърдени 37 плана. Сред тях е основаният от Българска академия на науките дозиметър , с който се изследва галактическата радиация на Марс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР