Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър

...
Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър
Коментари Харесай

Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година в София |

Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен спектакъл ACT ще се организира за 11 поредна година и ще показа изключителна интернационална и местна стратегия под мотото “Вътрешно горене ”

Между 7 ноември и 2 декември в границите на фестивала за свободен спектакъл ACT ще забележим 5 задгранични представления на едни от знаковите театрални и танцови компании през днешния ден - Саша Валц & посетители (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро спектакъл и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия).

Освен забележителни интернационалните спектакли, единадесетото издание на ACT - “Вътрешно горене ” - ще показа и мощно локално наличие. За първи път в историята на фестивала 10-те български представления, които ще гледаме, са селектирани от самата самостоятелна сцена.

Общо 15-те спектакъла от ACT 2021 са предопределени за необятна и разнородна аудитория, а за българската театрална и танцова общественост е очакван и сериозен образователно-дискусионен модул: серия от уъркшопи и майсторски класове с всички посетител актьори от Европа и техните български сътрудници, конференция и кръгла маса.

В програмата на ACT тази година уъркшопи и майсторски класове ще проведат Фиа Менар, Мириам Енгел, Карин Пауър и Алдо Джаноти, Саша Валц & посетители, Ива Хорват, Мануела Саркисян, Венелин Шурелов, Калина Вагенщайн, Димитър Узунов, Василка Шишкова, Ружа Загорска.

" АСТ Фестивал за свободен спектакъл навлиза във второто си десетилетие с ясна цел - освен да показва значими планове на самостоятелната сцена, само че и да уголемява опциите пред българските актьори за рационализиране и взаимна работа на локално и интернационално равнище. Вътрешно горим, това е ясно. Но това е единствено стадий в историята на енергетиката - време е за устойчиви креативен политики. ” - споделя Стефан Прохоров, ръководител на Асоциацията за свободен спектакъл, която дружно с театрална компания МОМО организира фестивала ACT към този момент 11 години.

Събитията от ACT 2021 - представления, уъркшопи и майсторски класове, конференция и кръгла маса, ще се проведат на четири подиуми: Топлоцентрала, Дерида, ДНК и Сити Марк Арт Център.

Пускането на билети в продажба ще бъде оповестено в допълнение съгласно настоящите противоепидемични ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР