Между 6 и 12 месеца ще са необходими на Мерцедес

...
Между 6 и 12 месеца ще са необходими на Мерцедес
Коментари Харесай

Волф каза кога Мерцедес ще настигне лидерите

Между 6 и 12 месеца ще са нужни на Мерцедес да догони Ред Бул по повод цялостното схващане на аеродинамичната идея и детайлите й на актуалните коли във Формула 1. Това изясни шефът на Мерцедес Тото Волф, който към този момент призна, че не се тормози от обстоятелството, че след плануваните промени болидът на някогашните първенци може да наподобява на колата на Ред Бул.

Волф към този момент приказва за “големите стъпки ”, направени от отбора в работата в аеродинамичния тунел, защото в Мерцедес желаят да трансформират концепцията, която използваха в несполучливите W13 и W14 от предходната и тази година.

“Мисля, че разликата е сред 6 и 12 месеца, тъй като това е времето, което ни лиши, с цел да разберем какво тъкмо се случва с колата, това е времето, което ни би трябвало - изясни Волф. - Това значи, че би трябвало да удвоим скоростта на развиване на колата ни, а и да се развиваме в вярната посока. Когато концепцията е към този момент зряла и развита, тогава напредъкът идва с по-малки стъпки. ”
 Мерцедес: Не е срамно да копираш Ред Бул Мерцедес: Не е срамно да копираш Ред Бул
От Мерцедес прецизираха, че този период - от 6 до 12 месеца, не би трябвало да се приема като целево време за догонването на Ред Бул, само че някогашните първенци са твърдо решени да се вместят в този период.
 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Основната уязвимост на W14 е незадоволителното аеродинамично прилепяне, а първите промени, които ще забележим на “Имола ” ще са свързани с формата на въздушните кутии на колата. Люис Хамилтън към този момент изясни, че Мерцедес не може да изкопира въздушните кутии на Ред Бул. Техническият шеф на отбора Майк Елиът добави, че новите въздушни кутии ще са разнообразни от тези, които се употребяват в Ред Бул, както и разнообразни от тези, с които е в този момент W14.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР