Между 6 и 10 лева или до две кутии цигари

...
Между 6 и 10 лева или до две кутии цигари
Коментари Харесай

Горанов нагъл: Данъкът на старите коли ще е до две кутии цигари

Между 6 и 10 лв. или до две кутии цигари на година ще бъде нарастването на налога за притежателите на остарели коли, пресметна министър Владислав Горанов. Макар това да не е пренебрежима сума, съгласно сметките на държавното управление е малко, на фона на поставените цели, поради напредналата наказателна процедура във връзка с чистотата на въздуха.
Горанов направи коментар по тематиката след съвещание на Коалиционния съвет, на което той е докладвал за фактическото положение по тематиките, провокирали неодобрение и всеобщи цивилен митинги в цялата страна.

" От 60 до 80 стотинки на месец или две кутии цигари на година не са това, което може да промени фрапантно склонността към покупка на по-стари коли от страна на българските жители. Същевременно ще даде опция да осъществяване на една политика в региона на непорочност на атмосферния въздух и екологията ", съобщи Горанов.

Протести и автошествия в цялата страна против цените на горивата

Предложеното повишаване на застраховката " Гражданска отговорност " за по-рисковите водачи, което също провокира ескалация на гражданското неодобрение, е в ранен стадий на разискване и занапред ще се проучва, дали да остане в оферти вид, изясни Горанов.

" Дебат за 1000 лева " Гражданска отговорност - няма, и такива цени сега няма ", акцентира министърът.

Колкото до цените на горивата у нас, те следват международните трендове, напомни финансовият министър. По думите му упованията са цените на суровия нефт да се успокоят, даже да има леки понижения в идващите месеци през 2019 година

Продължава и работата по измененията, свързани с лимитирането на компенсациите за неимуществени вреди при злополука.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР