Между 5000 и 15 000 лева на ден си докарва

...
Между 5000 и 15 000 лева на ден си докарва
Коментари Харесай

Фрог нюз: Около 15 бона на ден си докарват във всеки КАТ от корупция

Между 5000 и 15 000 лв. дневно си докарва всеки КАТ в страната от корупционни схеми. Това оповестиха за Фрог нюз проверяващи. Те признаха: „ Арестът на шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов е единствено капка в морето. Същите афери, които са засечени там ги има на всички места ”.

Класическите схеми за прибиране на рушвети главно са три. Не е загадка, че поради неефективното административно обслужване и неприятната организация при регистрирането на коли се образуват опашки, написа lentata.com.

Заради това на водачите в огромните градове са им нужни дни, с цел да минат през процедурата. Налага се даже да се чака и нощем на опашка. Тази бъркотия се оказва първото корупционно звено.

Далновидни някогашни чиновници, да вземем за пример са си издействали места към КАТ, сякаш за да вършат застраховки. В същото време те оферират услуга да пазят ред на водача. Парите за услугата се разделят сред този, който пази и катаджиите. В противоположен случай служителите на реда не биха ги оставили да се навъртат необезпокоявани към гишетата на КАТ.

Неясни остават регламентите за приемане на хубави номера. В последна сметка това и до през днешния ден си е еднолично решение на началниците. Обществена загадка е, че когато се „ бръкнеш ” за някой лев от горната страна, излизаш с елементарен за запомняне номер.

Следващото корупционно ходило е, когато при прегледа се откри, че колата е механически неизправна или пък има някакво изменение на параметрите. „ Жените, които са на гишетата няма по какъв начин да вземат пари, в случай че не са инструктирани от началниците си ”, описаха източници от Министерство на вътрешните работи. Наскоро пред Фрог се оплакаха пострадали за метода, по който се записват коли на КАТ-София.

Там се раздават талончета с номера за очакване. Срещу съответна сума този, който е по-назад на опашката бързо може да се снабди с по-преден номер.

Експерти по сигурност на придвижването се чудят за какво регистрацията на коли се прави от МВР-служители. В болшинството европейски страни тази задача е поверена или на общините, или на частни компании. „ Полицията би могла единствено да бъде надзорен орган.

Единственото пояснение да се държи услугата под шапката на вътрешното ведомство е да се продължи с корупционните практики, които носят на началниците положителни противозаконни приходи ”, допълниха нашите източници. В тази връзка има догатки, че задържаният Данаил Стоицев може да просто да е нарушил предварителните сделки по събиране и делене на сумите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР