Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите

...
Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите
Коментари Харесай

Ангелкова: Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите по българското Черноморие


Между 5 и 8 на 100 е спадът на туристите на този стадий по българското Черноморие. Тези планирани данни заяви пред публицисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й това са реалистични и предстоящи данни предвид на мощната конкурентна среда.

" Обелязахме, че ни чака един извънредно сложен сезон. Големи наши директни съперници и дестинации като Турция, Тунис, Египет имат извънредно сериозна политика във връзка с субсидирането и, надлежно, насочването на туристопотока към тях. Още тогава отбелязахме, че ще имаме лек спад през летния туристически сезон. Правим всичко допустимо да притеглим интереса към записванията в последния миг към България и, надлежно, късните записвания ", сподели Ангелкова, представена от БНР.

Министерството на туризма приготвя специфичен механизъм за подкрепяне на проведения туризъм по опита на Гърция, Испания, Хърватска и Кипър. Механизмът ще бъде подложен за публично разискване през август и ще проработи за летния сезон следващата година:

" Да може огромните туроператори, които са водещи в определянето на пазара и туристопотока за всяка една от страните да го имат в поради и надлежно да насочат потенциал както от чартърни полети, по този начин и от туристи, към нашата страна за лято 2020 година ".

Междувременно Народното събрание одобри на първо четене закона за концесиите, който визира възлагането на концесия на морски плажове. Към сегашния миг има огромен брой неохраняеми морски плажове и периодите на доста концесионни контракти изтичат.

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи пред депутатите, че стартира спор за статута на морските плажове. „ Важно, е да намерим салдото, с цел да има вярно и конкуретно развиване на българския туристически артикул по Черноморието. Много ме е гняв, когато виждам цялата тази отрицателна акция, която извънредно доста се отразява на имиджа на българския туризъм ", сподели Ангелкова.

Депутатът от " Атака " Павел Шопов на собствен ред прикани за регламентиране на обстановката.

" Ние не можем да оставим нещата на самотек. Те бяха такива до този миг. Имаше плажове без концесионери, войни сред концесионери, сред консуматори и концесионери ", сподели той.

Александър Ненков от ГЕРБ съобщи, че се работи интензивно и че самият факт, че има министерство на туризма демонстрира волята на страната този бранш да бъде предпочитан.

От Българска социалистическа партия също поддържаха измененията и прецизираха, че секторът се нуждае от категоризация на плажовете и прецизираха, че от 270 плажа 144 са отдадени на концесия, само че би трябвало да има друго ценообразуване.

" Работим в жестока конкуренция. Само на час път със аероплан и на два часа път с кола има божествен кътчета, в които няма записка за 11,50 лв. за бутилка минерална вода ", съобщи депутатът Атанас Костадинов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР