Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите

...
Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите
Коментари Харесай

Спад на морските туристи у нас с 5-8%

Между 5 и 8 на 100 е спадът на туристите на този стадий по българското Черноморие, а за цялата страна се чака понижението да е 3.6 на 100 за цялата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти в Народното събрание, откакто в петък бяха признати на първо четене поправките в Закона за концесиите, позволяващи отдаването на плажовете на частни оператори по специфичен ред и под контрола на министъра на туризма.

Според нея обаче летният сезон все не е отписан и се прави всичко допустимо да бъде притеглен ползата към късните записвания.

Ангелкова също по този начин отдаде спада на мощната конкурентна среда, а не на възходящите недоволства от българските туристи от презастроените курорти и неприятните услуги. Тя уточни, че още от началото на годината упованията са били за отлив на туристи и това е обвързвано с директни наши съперници и дестинации като Турция, Тунис, Египет, които имат сериозна политика за субсидиране и привличане на туристическия поток.

Министърът на туризма даже за следващ път заприказва за реализирано единодушие за по-сериозен и стратегически спор за цялостното развиване на Българското Черноморие и категоризация на плажовете. Последно такава бе препоръчана предишния август с ремонти в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, само че по този начин и нищо не се случи. През 2015 година също Ангелокав внесе концепция за четири категории плажове с промени в същия закон, които и тогава останаха неприети.

" Вчера, откакто организирахме следващата среща с представителите на концесионерите и на целия бранш - хотелиери и ресторантьори, които дават отговор за предлагането на добър и първокласен туристически артикул, се обединихме към концепцията да стартираме един по-сериозен и стратегически спор за цялостното развиване на Българското Черноморие. Не на парче още веднъж, да мислим в една посока дали би трябвало единствено да категоризираме плажовете и кои плажове, а през призмата на това какви туристически артикули бихме желали да предлагаме по Черноморието, тъй че България да бъде конкурентна туристическа дестинация ", съобщи Ангелкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР