Между 5 и 11 май земната магнитосфера ще е сравнително

...
Между 5 и 11 май земната магнитосфера ще е сравнително
Коментари Харесай

Ще има ли геомагнитни бури между 5 и 11 юни?

Между 5 и 11 май земната магнитосфера ще е относително спокойна. Тази седмица въздействието на слънчевия вятър върху магнитосферата на нашата планета ще е минимално. Това демонстрират данните от изследователските центрове на Съединени американски щати, Англия и Русия. Подобна е информацията и от Националния институт по геофизика, геодезия и география.

Въпреки това не е изключено да се появят краткотрайни разстройства поради немалкото количество петна върху слънчевия диск. На 2 юни, Центърът за прогнозиране на космическото време на Съединени американски щати показа забавна графика, която демонстрира повишението на слънчевата интензивност през този 25 цикъл на нашата звезда.

Данните обгръщат интервала от 2019 година до тази година и от тях ясно се вижда прогресивното нарастване на петната по Слънцето. Това е изцяло предстоящо и всекидневно за идния най-много на слънчевата интензивност, който следва до 2030 година, написа bTV. Последната слаба до междинна геомагнитна стихия от степен G1-G2 беше записана към 24 май. Тогава астрофотографът от щата Мичиган Бил О’Рурк снима това красиво полярно зарево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР