Между 5,5 и 6 милиона туристи очакваме да посетят България

...
Между 5,5 и 6 милиона туристи очакваме да посетят България
Коментари Харесай

Чакат се около 6 милиона туристи това лято

Между 5,5 и 6 милиона туристи чакаме да посетят България през това лято, предвижда министърът на туризма Христо Проданов. Според него тази година по брой туристи ще наближим доста 2019 година, само че надали ще я стигнем.
" Посещенията ще са най-вече от Полша, Унгария, Румъния, Германия, Англия, Сърбия, Чехия, Израел и други Очакваме да няма отлив на родни туристи, тъй като доста българи харесват българското Черноморие ", сподели Проданов на конференция в " Златни пясъци " във връзка формалното разкриване на летния туристически сезон.
" Искаме ясно да дадем обръщение, че България предлага отлични условия за отмора и в същото време е сигурна дестинация - нашето Черно море е сигурна и спокойна зона, а ние имаме дългогодишни обичаи на качество и гостолюбие в туризма ", сподели министър Проданов и добави, че е оптимист за идния летен сезон макар рецесиите през последните години.
По думите му извънредно огромен приоритет би трябвало да бъде насърчаването на всички типове туризъм. Наред с обичайните морски и зимен туризъм, за нас е извънредно значимо да бъде употребен капацитетът и на културния туризъм, на спа туризма, на винения и кулинарния туризъм, на здравния туризъм. В актуализацията на бюджета, която следва да се преглежда от Народното събрание, е заложено ваучерите за храна да важат и за отмора на работещите, напомни Проданов.
С 15-20% са по-високи цените по морето, главно в нощувките, услугите и храните, сподели през вчерашния ден пред Нова телевизия Проданов. Цената на тока не се отразява върху цената на чадърите, уточни той и изрази вяра, че концесионерите ще предложат рационални цени.
Относно бежанците от Украйна, настанени във ведомствени бази, Христо Проданов сподели, че тези хора в най-кратки периоди би трябвало да бъдат интегрирани, да стартират да работят и да освободят базите, с цел да може от средата на юли и през август тези държавни чиновници, които към този момент имат карти за отмора, да се възползват от тази опция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР