Между 4 и 9 градуса, в София - около 4,

...
Между 4 и 9 градуса, в София - около 4,
Коментари Харесай

Започват валежи от дъжд, които ще преминат в сняг - вижте къде

Между 4 и 9 градуса, в София - към 4, ще са оптималните температури през днешния ден, в композиция със слаб, в Източна България – сдържан североизточен вятър.

Ще бъде облачно, а в следобедните часове в Западна България ще стартират слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг и тук-там там ще се образува тънка снежна завивка.

Валежите в доста региони ще продължат и през нощта. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, в София - към 0°.

Утре времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, само че в Централна и Източна ще се усилят и тук-там ще са обилни. В Предбалкана ще вали сняг, по-значително в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи преваляванията ще са от дъжд и сняг.

Ще духа до сдържан, в източните региони до мощен североизточен вятър с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и към 14 часа температурите ще бъдат сред 3° и 8°, в крайните югозападни региони и Черноморието до 10° - 11°.

Облачно, с превалявания, по-значителни на юг от Бургас, ще бъде времето и по Черноморието. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Ветровито време и в планините. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от сняг.

Температури ще се намалят още и в курортите следобяд се чакат стойности сред минус 5° и минус 2°, на Банско – към 1°.

Облачно ще се задържи и през идващите дни. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, във вторник на повече места в Централна и Източна България, а в сряда в Южна. В четвъртък, след краткотрайно намаляване, преваляванията ще се засилват още веднъж. Ще се задържи относително студено за края на ноември с оптимални температури в по-голямата част от страната сред 3° и 8°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР