Между 4 и 7 ст. на километър ще плащат камионите

...
Между 4 и 7 ст. на километър ще плащат камионите
Коментари Харесай

Какви ще бъдат ТОЛ таксите - коментар на експерта Георги Балабанов

Между 4 и 7 ст. на километър ще заплащат камионите сред 3,5 и 12 тона, според от екологичния клас. Това обгръща автомагистралите, първи и отчасти втори клас пътища. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Георги Балабанов, специалист в Националното ТОЛ ръководство.

По-ниският екологичен клас покачва таксата с лев-два. Тя ще се дефинира и от броя на осите, които има камионът.
" Колкото повече оси има, колкото по-голям товар придвижва, би трябвало да заплаща повече. Разликата е в стотинки. Ако камионите са над 12 тона, там цените са други ".
Автобусите сред 3,5 и 12,5 ще заплащат сред 3 ст. и 9 ст. в съответния клас и категория пътища.

Автомобилите си остават с винетки, т.е. таксуване на време, а не на изминато разстояние. ТОЛ таксата ще се заплаща за 6050 км. пътища, а към 14 000 км републиканска пътна мрежа остават безвъзмездни за тежкотоварния трафик.

Контролът ще се реализира посредством " стационарни точки ", на които ще има камери, както и съоръжение, което претегля камиона. Също по този начин има и екипи, които ще стопират транспортните средства за инспекция. Санкциите за нередовни водачи - ще може да се заплаща компесаторна глоба, която разрешава продължение на пътуването до края на настоящия ден. Тази такса би трябвало да бъде платена незабавно, в случай че не се случи - може да се заплати оптималната ТОЛ такса, която включва най-дългия маршрут. Съставя се акт, а в 14-дневен период би трябвало да бъде платена компесаторна такса.

Имаме подготвеност, 1 март е крайната дата, системата механически е готова, сподели още Георги Балабанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР