Между 3500 и 5000 лева излиза седмична ваканция на морето

...
Между 3500 и 5000 лева излиза седмична ваканция на морето
Коментари Харесай

На море у нас на цени като в Палма де Майорка

Между 3500 и 5000 лв. излиза седмична почивка на морето в първокласни хотели в пика на сезона, сподели инспекция на " Телеграф “ в офертите за петзвездна морска почивка. Цените на нощувките у нас са сред 500 и 700 лв. и са съпоставими с тези в хотели от същата категория в световноизвестните морски дестинации като Палма де Майорка и Ибиса.

Луксозните хотели у нас обаче включват и редица други екстри в цената. Някои от тях разполагат с басейни с минерална вода и съвременни и чудесно оборудвани СПА центрове. Освен това сумата от 700 лв. включва и закуска, обяд и вечеря. Продуктите са създадени в лични ферми, в които се отглеждат щастливи кокошки, свине и телета. В оранжерии в покрайнината се отглеждат сезонно изцяло чисти и натурални артикули - пресни, вкусни и узрели на слънце.

Зад граница

За съпоставяне в Ибиса, в случай че решите да отседнете в 5-звезден хотел, нощувката коства от 600 до 2700 лв., като в някои случаи включва единствено закуска. В Палма де Майорка пък междинната цена на нощувка е към 1000 лв., само че има и такива, които оферират нощувки по 600 лв.. В сумата нормално е включена закуска, прилагане на няколко басейна, фитнес център, СПА, паркинг. Стаите са първокласни и климатизирани, само че са 20 квадратни метра. За съпоставяне у нас първокласните места оферират много по-големи пространства, като размерът на пространствата за настаняване стига 32 квадрата.

Велинград

За феновете на лукса, които обаче не държат да са покрай морето, се оферират и нощувки в хотели във Велинград. Цените в тези с категория 5 звезди и с включена закуска стартират от 200 и стигат до 300 лв. на човек.

Сравнение откри, че цените в първокласните хотели на морето сега са сред 9 и 13 пъти по-високи по отношение на най-евтините предложения. Например за квартира на Кранево ще платите 55 лв. за нощувка на човек без храна и спомагателни екстри, а в Созопол има и по 40 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР