Между 35% и 45% от хората страдат от лош дъх

...
Между 35% и 45% от хората страдат от лош дъх
Коментари Харесай

7 начина да убиете бактериите в устата си и да спрете лошия си дъх

Между 35% и 45% от хората страдат от неприятен мирис в някой миг от деня. На пазара има хиляди артикули за грижа за хигиената на устната празнина и битка с неприятния мирис, само че не всички са ефикасни. Ще ви дадем няколко хрумвания по какъв начин да се справите с неприятния мирис, благодарение на артикули, които евентуално имате у дома:

Ето 7 лесни метода за битка с неприятния мирис:

1. Използвайте натурални артикули за разчистване на устата и ободряване на дъха

Листата от мента оказват помощ да се преборите с неприятния мирис и да освежите устата си.

Подправки като карамфил, кардамом и семена от копър са отлични при битката с миризмата на устата.

Содата за самун е различен натурален артикул, който е разполагаем. Просто разтворете една чаена лъжичка сода за самун в чаша вода и я използвайте, с цел да изплакнете устата си. Друга опция е да натопите мократа ви четка в сода за самун и да я употребявате за разчистване на зъбите.

Чаят, изработен от листа от сминдух, е превъзходен антибактериален освежител за уста. Започнете деня си, като пиете чаша от него.

2. Пийте най-малко 2 литра вода дневно

Поддържането на тялото хидратирано има доста изгоди за здравето и избягването на неприятния мирис е единствено една от тях. Слюнката предотвратява растежа на бактериите и е нужна вода за поддържане на успеваемостта на слюнчените жлези. Пиенето на вода е от първостепенно значение, когато става въпрос за попречване на бактериален напредък и неприятен мирис, породени от несъответстваща влага и слюнка в устата.

3. Внимавайте какво ядете

Известно е, че някои храни предизвикват неприятен мирис, по тази причина е най-добре да ги избягвате, в случай че желаете да имате пресен мирис. Лук и чесън са най-често срещаните виновници, когато става дума за неприятен мирис. Но не се отхвърляйте от лука изцяло, защото проучванията демонстрират, че яденето на лук убива 4 разнообразни варианта бактерии, които могат да причинят изгниване на зъбите и заболяване на венците. Също по този начин, избягвайте храни, които са с високо наличие на фруктоза или киселина, защото те подкрепят растежа на бактериите.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР