Между 3000 и 3500 работещи софтуерни компании има в страната.

...
Между 3000 и 3500 работещи софтуерни компании има в страната.
Коментари Харесай

Л. Стойчев: В България има между 3 000 и 3 500 работещи софтуерни компании

Между 3000 и 3500 работещи софтуерни компании има в страната. Техният брой съвсем се е удвоил за последните 5 години години. Софтуеръният бранш е най-бързо разрастващата се част от IT- промишлеността в България. Работещите в него ще надвишават 30 000 следващата година.

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ Людмил Стойчев - анализатор в бранша на осведомителните технологии и връзки. Секторът би трябвало да бъде закрилян, тъй като е „ златна кокошка “ за Бюджета и за развиването на доста браншове в стопанската система.

„ Три четвърти от този бизнес експортно насочен. Това въздейства извънредно освен на Брутният вътрешен продукт, само че и на кредитния рейтинг на страната, на валутни доходи, на каквото пожелаете. Това е чиста принадена стойност за България. Това оправя платежния баланс на страната. В рамките на едни може би 25 – 30 000 работни места - по-малко от 1% от работната мощ в България приказваме за данъчни приходи и за погашение на заплати от порядъка към сред 3 и 5 % – 4-5 пъти по-високо от междинното за страната “.

Политиката на софтуерната промишленост ще влезе в най-малко в 250 000 фамилии

Един софтуерен експерт в България има стандарт на живот не по неприятен, в сравнение с има неговия сътрудник в Германия или Англия, добави той. Университетите в някаква степен наваксват в условията на промишлеността, само че някои „ сензитивно изостават “, добави специалистът. В страната няма задоволително висококвалифицирани експерти в региона, защото постоянно интерес към тях има и от други страни:

„ Всеки един софтуерен експерт в България може да работи по целия свят, съвсем “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР