Между 300 и 500 лева ще похарчи всяко домакинство в

...
Между 300 и 500 лева ще похарчи всяко домакинство в
Коментари Харесай

Предпразнична треска: Всяко домакинство ще похарчи между 300 и 500 лв. в края на декември

Между 300 и 500 лв. ще похарчи всяко домакинство в края на декември. Проверка на bTV в един от столичните търговски центрове сподели, че часове преди Бъдни вечер извършването на покупки в последния миг върви с цялостна мощ.

Икономистите обаче предизвестяват, че при извършването на покупки в последния миг най-често харчим повече, в сравнение с можем да си позволим.

За bTV от Национална агенция за приходите пресметнаха, че единствено за Коледа и за трапезата предходната година сме похарчили съвсем 1,2 милиарда лв..

Пикът е бил на 23 декември, когато от джоба на българина са излезли съвсем 270 млн. лв..

Изготвянето на лист е едно от главните правила за дисциплиниране на харчовете по празниците, безапелационна е икономистът Десислава Николова.

„ Пишеш подарък на еди-кой си – 50 лв., за еди-кой си – 10 лв., и като теглиш чертата, ще знаеш към какво да се придържаш”, разяснява тя.

--> Много значимо е правилото да харчите толкоз, колкото можете да си позволите.

„ Ако се харчи повече, в сравнение с можете да си го позволите, в един миг неизбежно се стига до изтегляне на някакъв дълг”, предизвестява икономистът.

Стигне ли се до това, съветът на икономистите е първо да посегнем към кредитната карта – не да теглим от нея, а да платим, тъй като според от контракта, в случай че върнем парите 30-40 дни по-късно, няма да плащаме лихви. След това е потребителският заем и чак най-после – бързите заеми, тъй като там рискът да плащаме големи лихви е прекомерно огромен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР