Между 300 и 3000 лева е глобата за неплатена винетка.

...
Между 300 и 3000 лева е глобата за неплатена винетка.
Коментари Харесай

МВР информират гастербайтери и туристи за правилата по пътищата

Между 300 и 3000 лв. е санкцията за неплатена винетка . Информацията за това наказване е отпечатано в брошура за най-важните разпореждания от Закона за придвижване по пътищата. Те се раздават от Министерство на вътрешните работи на граничните пунктове, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В брошурите на четири езика се разказват разпоредбите за пътна сигурност. Те са за информация на директно преминаващи непознати жители и туристи. Освен наложителните разпореждания са разказани и вероятните наказания, в случай че бъдат нарушени.

Четирите езика на листовките са български, британски, немски и турски. В листовките е обърнато внимание на това, че за неплатена винетна такса, лидерът рискува да му бъде спряно транспортното средство за период от 1 месец и санкция сред 300 и 3000 лв. , според от типа му.

По пътищата на България водачите би трябвало да се движат и денем с включени светлини. Специално внимание е обърнато и на това, че в спешните ленти на автомагистралите е неразрешено придвижването или прекъсването, с изключение на при положение на щета на моторното транспортно средство или по здравословни аргументи на лидера . Отбелязани са и глобите за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

Листовките ще се раздават още при паспортния надзор, като в документа на лидера ще се слага и направената листовка. Това ще се случва на съвсем всички гранични пунктове - Калотина, Капитан Андреево, Маказа, Лесово, Кулата и други

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " да вземем за пример са оставени 100 хиляди листовки, посочи началникът на граничния пункт Светослав Костадинов. Само през неделния ден през пункта са минали към 40 хиляди души .

Акцията на полицията ще продължи до края на дейното прекосяване на водачи през България в посока Западна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР