Между 30 и 50 лева месечно ще получават 70 на

...
Между 30 и 50 лева месечно ще получават 70 на
Коментари Харесай

До 50 лева ще е втората пенсия за 70% от пенсионерите

Между 30 и 50 лв. месечно ще получават 70 на 100 от хората с втора пенсия от частните фондове в интервала 2021 година - 2027 година. Това демонстрират плановете на Комисията за финансов контрол съгласно насъбраните средства в персоналните партиди.

Социалното министерство разгласява за публично разискване оферти по какъв начин да се изплащат средствата, осведоми bnr.bg.

Едва 20 % от хората, които първи ще стартират да получават втората пенсия, а това са родените сред 1960 и 1965 година ще могат да разчитат тя да е в размер сред 50 и 100 лв. месечно. Те към края на предходната година са натрупали по партидите си сред 4 600 и 10 хиляди лв..

Социалното министерство предлага хората да избират сред пожизнена обезпечена пенсия без право на заместничество и пожизнена пенсия с гаранции за заместничество на пенсионера.

Когато в контракта се запише, че срокът на изплащането ще е 5, 10 или 15 години, в случай че индивидът почине в границите на този интервал, наследниците ще получават сумата, която се дължи до края на този интервал.

Третата алтернатива е " Програмиране и тегления на суми с право на заместничество на средствата ". Това обаче ще е допустимо, в случай че месечно на пенсионера от фонда се поставят повече от 20 % от минималната пенсия за стаж и възраст. Пет години преди пенсионирането, хората имат право да изберат, дали да трансферират средствата си от частния фонд в Национален осигурителен институт и по този начин да вземат една пенсия, само че в цялостен размер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР