Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80

...
Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80
Коментари Харесай

Рашков след разпита в Прокуратурата: 30-40% от парите за „Хемус” са се насочвали към ГЕРБ

" Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лева, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала „ Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези комплицирани структури, направени по време на упралението им ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото " Хемус " във вторник.

" Нямам никакви терзания да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а точно, че не всички пари от средствата за обособени лотове са отивали за самото строителство ", съобщи Рашков. И добави, че е работа на органите на досъдебното произвеждане да потвърдят до дъно какво тъкмо се е случвало.

" Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 година до началото на предходната година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата основно се занимава, само че не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на инспекция в друга наша работа, завършени са и са изпратени на Прокуратурата със мнение да стартира досъдебно произвеждане. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то ", разясни Рашков, съобщи Нова тв.

Припомняме, че преди дни говорителката на СГП Десислава Петрова разгласи, че вътрешният министър евентуално знае избрани неща, свързани с делото " Хемус ". По думите й разпитът се наложи поради думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изявление на вътрешния министър: „ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват и надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме сгигнали, да подхващат едни дейности, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

„ От казаното следва, че Рашков разполага с съответна информация за методите на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, въпреки тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, сподели Петрова.

Тя съобщи още, че тези условия имат освен публично значение, само че са значими и за разследването
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР