Между 25% и 40% поскъпване на зимните гуми у нас

...
Между 25% и 40% поскъпване на зимните гуми у нас
Коментари Харесай

Сериозно поскъпване на зимните гуми

Между 25% и 40% повишаване на зимните гуми у нас регистрират автомобилните сервизи тази година. До 15 ноември всички коли би трябвало да бъдат оборудвани със зимни гуми, заяви БТВ.

Емил Каменов всяка година сменя гумите на автомобила си при започване на ноември. Казва, че макар нарастването на цените това е разход, който би трябвало всеки водач да планува.

„ Много произшествия са се случили и доста човешки животи са отнети, тъй като не са сменяни гумите през зимата “, изясни Емил Каменов.

В автомобилните сервизи към този момент има опашки от водачи, които желаят да сменят гумите на колите си. Въпреки по-топлото време през последните дни, би трябвало да подготвим автомобила си за зимни условия, считат автомонтьорите.

„ Лятната гума се втвърдява. Тя работи обикновено до към 6 градуса, след което стартира сгъстяване на каучука и стартира пързаляне и загуба на надзор. Гумите би трябвало да бъдат пригодени за зимни условия или такива с протектор не по-малко от четири милиметра дълбочина “, разяснява тематиката Марин Чираков.

Има един по-хитър метод да разберем дали протекторът на гумата ни е над четири милиметра - като използваме монета от 2 лв.. „ Когато я сложим по този метод и сребърният кант се покрие, това значи, че е над четири милиметра “, добавя Марин Чираков.

Друг съвет, който дават автомобилните специалисти е водачите да ревизират положението на акумулатора на колата, а също по този начин охладителната система и течността за чистачките.

„ Безопасността е преди всичко, естествено. Все отново возим фамилиите си “, споделя Емил Каменов.

Глобата за шофиране с развалени, износени или несъответствуващи за сезона гуми е 50 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР