Между 25 и 37 милиарда долара са щетите от урагана

...
Между 25 и 37 милиарда долара са щетите от урагана
Коментари Харесай

Домакинствата в Тексас ще трябва да се справят с щети до $37 милиарда долара

Между 25 и 37 милиарда $ са вредите от урагана " Харви " по домовете на жителите на щатите Тексас и Луизиана, пресметна аналитичната компания Corelogic. От тях едвам сред 6.5 и 9.5 милиарда ще бъдат изплатени от застрахователи, а останалите семействата ще би трябвало да покрият сами, оповестява Reuters. Допълнително мощният вятър е предизвикал още вреди за сред 1 и 2 милиарда $.

Различния калкулации демонстрират, че икономическите вреди като цяло може да доближат 100 милиарда $, написа BBC. Ураганът " Харви " взе живота на 30 души.

Risk Management Solutions настояват, че загубите се правят оценка на към 90 милиарда $, а Moody`s Analytics пресмята вредите на към 75 милиарда $.

Дъждът спря да вали в Хюстън, само че доста елементи от града остават под вода. " Водата към момента не се е оттекла и е доста мъчно да преценим тъкмо какви са вредите ", споделя Том Сабатели от RSM.

Над 350 000 американци към този момент са поискали помощ от федералното държавно управление, а 37 000 - от Националната застрахователна стратегия срещу наводнения. Анализатори чакат първото число да доближи 500 000.

Според AccuWeather бурята ще отнеме един пункт от растеж на стопанската система през идващите 12 месеца, което пък ще накара Федералният запас да забави покачването на лихвите. Регионът към Хюстън е виновен за към 500 милиарда $.

Macroeconomic Advisers планува, че през третото тримесечие Брутният вътрешен продукт ще намалее с сред 0.3 и 1.2% според от бързината на възобновяване, само че други икономисти се надяват, че разноските за премахване на вредите ще оказват помощ за увеличение на числата.

 Европа праща милиони галони бензин на Съединени американски щати
Европа праща милиони галони бензин на Съединени американски щати

Двоен брой танкери пътуват към Северна Америка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР