Между 25 и 28 септември прокуратурата ще отговори на въпросите

...
Между 25 и 28 септември прокуратурата ще отговори на въпросите
Коментари Харесай

Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите с Борисов

Между 25 и 28 септември прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE , разяснява пред Българска национална телевизия заместител основният прокурор Даниела Машева.

Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се прави следствие за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов.

Прокуратурата не прави разграничения по отношение на политическата принадлежност на лицата, към които се осъществя наказателна отговорност, изясни Машева.
 Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии
Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

В началото на октомври Екологичен потенциал дебатира по върховенството на закона в България

" За парцелите в Барселона нашият отговор се приготвя. Извършва се инспекция, назначени са данъчни проверки . От месец юли е изискана информация от испанските управляващи по тяхното изказване, че там се води следствие ", разяснява тя.

" Ако там са събрани някакви доказателства , по линия на международно-правното съдействие бихме желали да получим тези доказателства , с цел да се направи преценка оттук-нататък, съгласно събрания материал, по какъв начин ще се действа - дали има данни за осъществено закононарушение. "

Общото заседание на прокурорите избира през днешния ден и идната събота член от своята квота, който ще смени Машева във Висш съдебен съвет , откакто тя зае поста на заместител основен прокурор.
 Европейска комисия пита Гешев дали проверява Бойко Борисов
Европейска комисия пита Гешев дали проверява Бойко Борисов

Заради схемата за пране на пари в Барселона

Машева добави, че " когато има изясненост, тогава ще дадем отговор на българските жители " и за парцелите в Барселона, и за записите.

Според нея сега има невиждан опит за напън върху прокуратурата , и от политически сили, и от медии. Част от офанзивите против прокуратурата са и от известни олигарси, тъй като се засягат техни ползи, добави тя.

Не би следвало да има оставка на основния прокурор , ясно е написано в закона кой може да желае неговата оставка. Зад това искане не видях никаква сериозна обосновка и то в интервал, в който прокуратурата регистрира доста положителни резултати. За 5 месеца има 20% спад на кражбите, доста са редки случаите на телефонните измами, разяснява зам.-главният прокурор Даниела Машева.
 Думата
Думата " престъпник " отговаряла за Борисов и Гешев

Според ирландска евродепутатка в Европейска комисия се правели, че не знаят какво се случва у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР