Между 25 и 28 хил. евро – толкова струва българско

...
Между 25 и 28 хил. евро – толкова струва българско
Коментари Харесай

Български бебета се продават за 25 хил. евро в Гърция

Между 25 и 28 хиляди евро – толкоз коства българско бебе, което гръцка двойка да осинови нелегално. Организирана незаконна мрежа за това е била разрушена тази седмица от гръцката полиция благодарение на Европол, заяви европейската работа.

Групата е била дейна от 2016 година - набирала е уязвими бременни българки, превозвала ги е до Солун, изпращала ги е да раждат в частни лечебни заведения, а децата са били нелегално осиновявани. Сумата от сред 25 и 28 хиляди евро е покривала заплащането за биологичната майка, правните разноски, хоспитализацията и раждането и парите за уредниците. Някои от дамите, закарани в Гърция, са употребявани и като сурогатни майки.

Същата група е забъркана и в трафик на яйцеклетки – членовете ѝ са набирали дами от България, Грузия и Русия и са ги пращали в Солун за процедури, при които от тях да бъдат извлечени допустимо по-голям брой яйцеклетки.

Гръцката полиция е провела 12 обиска и е арестувала 12 заподозрени; разпознати са още 10 члена на организацията. В схемата са забъркани общо 66 души, измежду които юрист, гинеколог и чиновници в частните клиники.

Печалбата от тези закононарушение се пресмята на към половин милиард евро. Парите са били изпрани през финансови институции и покупки на първокласни артикули и парцели. Помощта на Европол се е състояла в разбор на финансовите интервенции и активността на групата, като посредством него са събрани спомагателни доказателства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР