Между 1700-1800 евро на квадрат вървят жилищата с Акт 16

...
Между 1700-1800 евро на квадрат вървят жилищата с Акт 16
Коментари Харесай

Експерт с важна новина за цените на имотите у нас

Между 1700-1800 евро на квадрат вървят жилищата с Акт 16 в столичен квартал. Тези “на зелено " пък са в диапазона 1300-1500 евро на квадратен метър. Това сподели имотният специалист Маргрет Сукияс в “Денят на Фокус " по радио “Фокус ".

В “Малинова котловина " в София цената на квадрат цената върви сред 1300 - 1500 евро на квадрат на зелено. След Акт 16 тя става 1700-1800 евро на квадрат. Южни, източни и централни региони постоянно са по-търсени и скъпи в столицата, сподели още Сукияс.

“На този стадий не чакаме спад на цените на парцелите в България. Има леко повишаване в цените на новото строителство. В дълготраен проект ще се усети разлика сред цените на остаряло и ново строителство, само че сега с покачването на цените на материалите и труда няма по какъв начин да падат цени ", посочи имотният специалист.

Голяма част от строителите не дават отговор задоволително добре на потребностите на пазара. Хората динамично трансформират вижданията си за живота и търсят друг артикул, а когато вложителят ти продава нещо, което не желаеш, няма по какъв начин да има договорка. Онези, които са задоволително гъвкави, с цел да предложат на актуалния клиент всичко, което той желае, не остават с непродадени празни жилища, безапелационна е Сукияс.

“Пандемията промени търсенето. В момента то главно е ориентирано към лично прилагане, от млади фамилии с деца, които търсят огромни пространства, да обособят спомагателна стая за хоум офис, да имат лична градинка. Търсят се партерни жилища, които да оставят чувство за къща, за непосредственост до земята, с панорама към планината ", сподели още по тематиката Маргрет Сукияс.

Хората с стеснен бюджет и семейство избират маломерен тристаен апартамент, сподели още тя. “Децата предпоставят потребността от спомагателна стая. В момента цената е съвсем изравнена новото и остаряло строителство, чакаме да се появи разлика, в която новото да бъде по-скъпо ", сподели още имотният специалист.

“Българинът държи да има лично жилище, за разлика от на Запад. Лихвите сега са извънредно ниски и това покачва интереса на хората към покупката на лично жилище. Доста банки оферират благоприятни условия за преференциални заеми на млади фамилии до 35-годишна възраст с деца ", сподели още по тематиката имотният специалист.

“Дори за хората, които избират да са по-мобилни и не са фамилни, е добър миг в този момент да си купят жилище. Дори да решат да се реалокират

след време, пускайки жилището чартърен, без проблем ще могат да си покрият ипотечния заем ", е оценката на Сукияс.

“Изпълнителният шеф на Столичен метрополитен разясни през вчерашния ден по какъв начин сега, в който излезе проект за уголемение на метрото, в съответните региони незабавно скача внезапно броят на разрешителните за градеж.

Виждаме преселение към столицата и по-големите градове, обезлюдяването в дребните обитаеми места води до повишаване на цените на парцелите в София. Това е естествено. Цените и в супермаркета в столицата не са като в един дребен град ", сподели още специалистът.

“В Хамбург, даже да опиташ да си купиш парцел, ще го изплащаш над 50 година У нас към момента ипотечните заеми са в границите на 20-30 година В Германия е много по-изгодно да бъдеш чартърен в дълготраен проект ", даде детайлности по тематиката Маргрет Сукияс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР