Между 16-18 септември, в района на стария еврейски квартал, разположен

...
Между 16-18 септември, в района на стария еврейски квартал, разположен
Коментари Харесай

квАРТал фестивал преобразява стария център на София

Между 16-18 септември, в региона на остарелия еврейски квартал, ситуиран в периметъра сред бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза , ще се организира първото издание на „ квАРТал фестивал “ – фестивал за просвета и метод на живот.

В рамките на три следващи дни, обособеният периметър ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички поданици и посетители на столицата, които имат отношение към София и са любопитни да изследват големия капацитет на района.

Множество основни местоположения ще чакат посетителите с цел да им покажат атрактивни изложения и документални фрагменти, свързани с забавното минало и значимото историческо значение на региона. В рамките на събитието са планувани още разнородни представления, артистични пърформънси, лекции и работилници . Вратите си за гостите ще отворят и многочислените настоящи в периметъра ателиета, арт-пространства и другите йога и спортни центрове, а специфична обиколка ще покаже и евентуалните, към момента неразучени и празни пространства на всички заинтригувани да ги наемат и да ги трансфорат в място, където могат да осъществят своите бизнес и артистични хрумвания.

Няколко специфични тур-обиколки ще обогатят знанията на гостите на „ квАРТал фестивал “ – те ще показват постройките с забавна архитектура, ще опишат историята на техните жители, ще покажат всички скрити „ съкровища “ и ще хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и забавни софийски райони от началото доникъде на предишния век.

За положителното въодушевление на посетителите са готови и специфични гурме и бар турове с доста изненади и награди, а музикалната стратегия, включваща както осъществявания онлайн по този начин и диджей празненства , ще способства за хубавата атмосфера на събитието.

Подробности за програмата и участниците очаквайте скоро!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР