Между 10 и 20 студентски общежития ще получат нов облик

...
Между 10 и 20 студентски общежития ще получат нов облик
Коментари Харесай

Със 100 млн. лв. ще бъдат ремонтирани студентски общежития

Между 10 и 20 студентски общежития ще получат нов образ по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане, която беше утвърдена от държавното управление. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на откриването на напълно реновирания блок 55 " В " в студентските общежития на Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Бюджетът на програмата, която ще обхване интервала 2024-2026 година, е в размер на 100 млн. лева, а кандидатстването започва от 9 октомври.

„ Съвременното качествено висше обучение има разнообразни измерения - от дигитализацията, през връзка на образованието с научните проучвания и достиженията, през основаване на подобаваща среда за отмора, за самоподготовка и креативност на студентите ", съобщи министър Галин Цоков. „ На студентите, които ще населяват този освежен блок, поисквам здраве, триумфи на изпитите и креативност, и творчество в професионалното им израстване ", добави той.

Новото общежитие едно от 22-те, получили финансиране от Министерския съвет преди три години. За обновяването му МОН е предоставило близо 4 млн. лева Общежитието е построено в сходство с условията за енергийна успеваемост и в него ще живеят 320 студенти.

Интересът към новите блокове е огромен от страна на студентите, да си пожелаем още блокове да бъдат актуализирани, означи ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров. Той акцентира, че изискванията, при които ще живеят студентите на УНСС, в обновените общежития, са доста положителни.

На откриването на актуализирания блок на УНСС участваха също Красимир Вълчев, ръководител на парламентарната комисия по обучение и просвета, заместник-ректори на висшето учебно заведение, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев, представители на " Студентски столове и общежития ", ръководителят на Студентския съвет на УНСС Илиян Чабуклийски, преподаватели и студенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР