Между 10 и 20 % от потребителите са прибегнали до

...
Между 10 и 20 % от потребителите са прибегнали до
Коментари Харесай

Между 10 и 20% от потребителите са теглили бърз кредит през декември

Между 10 и 20 % от потребителите са прибегнали до използването на бърз заем през декември. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той добави, че се чака през януари още веднъж да има засилено търсене на такива заеми.

„ Според мен, когато приказваме за подобен вид заеми, най-често сред 500 и 1000 лв. са сумите, които потребителите получават. Става въпрос тъкмо за тези оборотни и бързи заеми, за които, както разбираме, всекидневно се подписват десетки хиляди контракти. Хубаво е постоянно, когато взимаме подобен заем, да знаем някои неща: да се убедим, че съответната институция е записана в БНБ; даване на общоприетия европейски формуляр с предварителната информация и при самото сключване на контракта или консултация с кредитен съветник, или деликатен прочит - автограф единствено там, където е належащо “, разяснява Димитър Маргаритов пред " Фокус ".

Председателят на КЗП добави, че всеки подобен контракт за бърз заем, може да бъде негоден от потребителя в 14 дневен период след сключването му.

По думите му следователно е належащо да бъде върната само взетата сума, дружно с минималния % рента, който се дължи за този интервал.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР