Между 10 и 15% ще е реалното обедняване у нас.

...
Между 10 и 15% ще е реалното обедняване у нас.
Коментари Харесай

Проф. Даниела Бобева: Българите ще обеднеят между 10 и 15%

Между 10 и 15% ще е действителното обедняване у нас. Ще икономисаме от това, че стоим у дома, само че други пера се натоварват задоволително. Най-големият ни разход ще пристигна от храните.
Това съобщи пред bTV икономистът проф. Даниела Бобева.

" През 90те години преживяхме рецесия. Нещо такова няма да уплаши България. Адаптирали сме се. Българската стопанска система сподели еластичност през последния месец. Лесна беше задачата на финансовия министър Владислав Горанов до момента - имахме доходи в бюджета и грижата му беше на кого да даде повече, с цел да стане по-симпатичен. Сега има по-сложна задача - да обезпечи салдото сред трите бранша. Ако ще страдаме всички, да страдаме по равно ", съобщи проф. Бобева.

По думите и страната ни работи към този момент един месец без стопански ограничения.

" Имаше очаквателен интервал и е доста евентуално през идващите няколко седмици той да продължи. Като обсег написаните ограничения са много лимитирани. Много мъчно ще се приложат - пакетът е слаб като процедури и успеваемост ", съобщи още икономистът.

" Безлихвените заеми ще се дават от банките по преценка. Те доста добре знаят на кого да отпускат заеми - закъсалите и тези с огромна степен на задлъжнялост няма да получат заем. Мярката няма да сработи ", безапелационна беше Бобева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР