Между 10% и 15 % по-високо заплащане за сезонните работници

...
Между 10% и 15 % по-високо заплащане за сезонните работници
Коментари Харесай

Работа на морето: Предлагат се с 10% до 15% по-високи заплати

Между 10% и 15 % по-високо възнаграждение за сезонните служащи оферират хотелиери и ресторантьори за лятото. Въпреки това рецесията в наемането на фрагменти се задълбочава, отбелязва bTV.

Работодателите се оплакват, че хората с опит и умения са малко.

„ Наемането на готвачи ще е предизвикателство за този сезон. Няма фрагменти, които са подобаващи за тези позиции в България. Успяваме с вкарване на задграничен личен състав – от Украйна, Непал, Киргизстан “, споделя Петър Петков, основен готвач на верига хотели.

„ Търсим сега сервитьори, пиколо – това е тъкмо една специалност за младежи, да си упражняват езиците. Нашите посетители са най-вече западноевропейци – германци, англичани. Училищата бълват младежи, които нямат професионална устременост. Не може всички да учат за мениджъри “, разяснява Вълчо Вълчев, шеф на хотел в Слънчев бряг.

От сектора приканват за повече на практика образования в междинното обучение.

Между 1000 и 2000 лева е публично предлаганата заплата за сезонни служащи, по данни на Бюрото по труда в Бургас.

„ Нашите работни места ще бъдат оповестени в цялата страна, с цел да могат безработните от другите бюра по труда във вътрешността също да аплайват. Миналата година имахме триумф в тази тенденция – шеф, участващ в борсата, си нае безработни от Свищов “, изясни Татяна Николова, шеф на Бюро по труда-Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР