Между 10 и 15% е увеличението на лекарствата у нас.

...
Между 10 и 15% е увеличението на лекарствата у нас.
Коментари Харесай

Аптекари: Над 1000 медикамента са поскъпнали у нас

Между 10 и 15% е нарастването на медикаментите у нас. Това откри инспекция на Нова нюз. Най-голям е растежът при медикаментите без лекарско наставление като главната част от тях са за простуда и признаци на COVID-19.

По думите на ръководителя на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов нарастването се дължи на доставчиците, производителите и вносителите, а не на самите аптеки. Увеличението визира над 1000 медикаменти като повода е в повишаването на суровините и материалите за производството им.
Жизненоважни медикаменти за бременни още веднъж липсват от аптеките
Пациенти още веднъж алармираха за дефицит на значими лекарства в аптеките, съобщи Нова телевизия. Поради неналичието на жизненоважните до...
Прочети повече
Лекарствата без лекарско наставление обаче съгласно Костов подлежат на специфична регулация на цените и цената им не може да бъде вдигана повече от размера на инфлацията. „ Тези, които имат нарастване над % инфлация, имат кумулативно насъбрана такава, т. е. не са вдигали цените си повече от една година ", сподели Николай Костов.

Според него дали аптеките ще вдигнат цените на медикаментите поради по-високата цена на тока зависи от самостоятелната преценка на всеки притежател на аптека.

При медикаментите, отпускани по лекарство наставление, съвсем няма придвижване на цените, някои медикаменти даже са с понижени цени, стана ясно още от изявлението с Костов.

 
Как да намерим евтини медикаменти и най-близките денонощни аптеки?
Намирането на денонощни аптеки или работещи лаборатории, които имат подготвеност да дават търсените медикаменти и проучвания, се оказ...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР