Междинните избори в САЩ още не са приключили, но американците

...
Междинните избори в САЩ още не са приключили, но американците
Коментари Харесай

Ловният сезон на „куцата патка“: След изборите Байдън е заплашван от импийчмънт

Междинните избори в Съединени американски щати още не са завършили, само че американците към този момент са обезпокоени какво ще се случи със страната след 8 ноември. Всички социологически изследвания до момента сочат, че републиканските претенденти би трябвало да влязат в Конгреса и там да получат решително болшинство. Шансовете им да поемат надзор над Сената също са много огромни.

Да, демократите могат да повторят номерата си от 2020 година и още веднъж да се опитат да фалшифицират изборните резултати. Но е демонски рисковано. Възмущението на излъганите хора елементарно може да опустоши цялата система на ръководство в страната.

Ако изборите са повече или по-малко чисти, тогава успеха на републиканците е на практика предрешена. Какво ще създадат, когато получат болшинство в Конгреса?

Тук е належащо да разберем настроението на хората, които през днешния ден гласоподават за републиканците. В по-голямата си част те се усещат като излъгани инвеститори. Преди две години те пристигнаха до урните със същата лековерност, попълниха бюлетините за Тръмп, намеквайки, че гласоподават за стопански разцвет, обичаен закостенял морал, спокоен живот и благоденствие.

И внезапно, от нищото, Джо Байдън се появява като президент и целият дневен ред на Демократическата партия го последва: война и срамни провали по света, гневна инфлация, която форсира цените и гълтам пенсионните спестявания, невиждано обедняване на хората, неразбираема и далечна Украйна, изсмукваща от американския бюджет десетки милиарди и черешката на тортата - чудовищни опити върху американските деца с поощряване на промяната на пола надали не в детската градина.

Не, милионите американци не гласоподаваха за това. Те желаеха нещо напълно друго. И през днешния ден те са обхванати от яд, жадност за реванш и най-баналното възмездие. В продължение на две години те живяха под ръководството на човек, който не се счита за законен президент на Съединени американски щати. Естествено, главното искане на републиканците през днешния ден е да се отърват от Джо Байдън. Както и да стане това. Само да не стои в Белия дом.

" Джо би трябвало да си върви " - този слоган сплотява десетки милиони американци през днешния ден. Те са лесни за схващане, несъмнено. Бившата първа стопанска система в света беше раздрана на части от администрацията на Байдън и доведена до криза - по този начин учтиво се назовава икономическата рецесия, обещаваща да бъде по-лоша от Голямата меланхолия.

По улиците на американските градове грабят, стрелят, изнасилват и убиват в мащаб, невъобразим през последния половин век. Престъпността се зарежда през на практика отворената граница с Мексико. Белият дом отхвърля да я управлява и стотици хиляди незаконни имигранти свободно влизат в страната през него, в това число закоравели нарушители, наркодилъри и просто гладни хора, които са подготвени да убият за храна.

Удивителен феномен от епохата на Байдън - жителите на видимо просперираща и чисто демократична Калифорния всеобщо се местят в Мексико. Наем, храна, медикаменти, с една дума всичко е по-евтино там. И какво като е страна от третия свят. Там се живее, става известно, по-добре, в сравнение с в Съединени американски щати.

Броят на смъртните случаи от свръхдоза опиати бие върхове. И повода за това е освен пропагандата на опиатите във всички медии, само че и ужасната паника, която режимът на ръководещата Демократическа партия насажда в душите. Това е непрекъсната неустановеност за бъдещето - какво друго ще стори Вашингтон? Или безумни локдауни, или провалени войни, или неочакван дефицит на най-необходимото. Или цената на бензина ще скочи, или никой не би трябвало да яде месо, или всички би трябвало да сменят пола си. Да полудееш.

В листата с безобразия на администрацията на Байдън изключително се откроява бягството на американската войска от Афганистан – срамно, импровизирано, несъгласувано със съдружниците. Там беше зарязана техника за десетки милиарди долари. Стотици милиарди бяха ограбени по контракти. Те предадоха всички, които можеха: афганистански чиновници, съдружници от НАТО, фамилиите на личните си жители. Е, всички помним тези прикачени на носа на самолетите хора.

Американците са доста обезпокоени и от разпиляването на запасите от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати. Байдън ги харчи, с цел да поддържа ниски цените на бензина и с тази скорост Америка скоро ще остане без никакви запаси.

Обективно видяно, през днешния ден американците не са за завиждане. Управлението им в действителност не работи. Но по какъв начин да го трансформират? Такава ми ти народна власт.

Първото предложение за импийчмънт на Джо Байдън от конгресмена Марджъри Тейлър Грийн, беше импортирано на 21 януари предходната година, в първия ден от президентския му мандат. Разбира се, Конгресът, който беше под контрола на Демократическата партия, даже не обмисли тази резолюция.

Но републиканците не се успокоиха. През август последваха нови оферти за импийчмънт - незабавно след бягството от Афганистан, по-късно през септември, октомври. Сега републиканците възнамеряват да " блъснат " по едно и също време Байдън и вицепрезидента Камала Харис.

Огорчението на милиони хора на място е толкоз осезаемо, че даже опитни републикански политици, привикнали да монетизират взаимни отстъпки със своите противници от Демократическата партия, не могат да подценен недоволството против Байдън. Лидерът на републиканците в Конгреса Кевин Маккарти до момента избягваше директната поддръжка за импийчмънт. Демократите се надяват, че той ще завърши въпроса, като провежда безкрайни полемики и чувания за активността на президента, фамилията му и цялата администрация, вместо импийчмънт.

Маккарти обаче е подложен на напън от " всеобщите " републиканци и техния водач Доналд Тръмп, намеквайки за присъединяване си в президентските избори през 2024 година Ако изборите бяха през днешния ден, той щеше да ги завоюва от Байдън с лекост. Въпреки неналичието на какъвто и да е фиктивен статут, той е най-влиятелният политик в Съединени американски щати. „ Какво желае Тръмп? “, пита с боязън публицист от „ Атлантик “, демократично списание. " Тръмп желае да осъди всички и всеки ", дава отговор му партийният съдружник на Доналд.

Републиканците считат да употребяват сина Хънтър против Джо Байдън. В заветния преносим компютър на това са събрани безусловно тонове компрометиращи доказателства. Кореспонденцията на Хънтър ясно демонстрира, че татко му го е набутал в борда на шефовете на украинската компания „ Бурисма “, че синът му е търгувал с въздействието на татко си, споделял е с него подкупи и рушвети.

Но представителите на Демократическата партия дават отговор на всички тези обвинявания в неподражаемия си жанр: „ Докажете го! “ Тези хора упрекваха Тръмп с всевъзможни безсмислени имитации и се опитваха да го импийчнат, а в този момент, когато им се демонстрират същинските закононарушения на водача им, те споделят: „ Не разбирате, това е друго! “

Процедурата за импийчмънт в Съединени американски щати работи по следния метод. Първо, предлагането се гласоподава в Конгреса. Ако бъде признато, делото се трансферира в Сената на Съединени американски щати и там президентът го чака правосъдно съвещание. В резултат минимум 67 сенатори би трябвало да признаят президента за отговорен по най-малко едно от обвиняванията. Ако републиканците получат болшинство в Сената на изборите, те могат да " опукат " Байдън. Ако не, импийчмънтът може да се провали.

Съдът в Сената на Съединени американски щати е толкоз чудноват, че сенаторите гласоподават не по съвест, а по други аргументи. Целият свят видя чудесно на образеца на Бил Клинтън по какъв начин се случи това: 42-ият президент на Съединени американски щати, несъмнено, беше отговорен за лъжесвидетелстване, корист със служебно състояние и тормоз на нещастната Моника Люински. Всичко беше неопровержимо потвърдено. Но сенаторите - измежду тях апропо беше и Джо Байдън - гласоподаваха, че президентът " не е отговорен ". Не беше набран нужният брой гласове против него. А по-късно Клинтън изтупа праха от себе си и продължи да управлява страната.

Всъщност в американската конституция има такова нещо като доброволна оставка на президента. За Джо Байдън това би бил единственият хубав излаз от обстановката. И просто човешки - той се нуждае от успокоение, грижа, особено отношение под наблюдението на лекари. Страшно е да гледаш по какъв начин един възрастен човек е влачен на трибуната, малтретиран от въпроси, които явно не схваща, заставен да извършва представителни отговорности отвън силите си.

Но доброволната оставка не е в духа на времето. Демократическата партия е решена да се бори до последно за своя дъртак.

Като опция на импийчмънта републиканските деятели оферират тест за просветеност. Байдън би трябвало да го одобри, с цел да потвърди, че може да ръководи страната.

Като цяло той към този момент е провалял този тест повече от един път - и то пред целия свят. Президентът на най-голямата нуклеарна мощ се ръкува с някакви невидими хора, плаши се от великденския заек, беседва с мъртвите, опита се да се качи на детски рейс играчка… Испанският позор в тези моменти се усещаше даже от хората от другия завършек на Земята. Не е мъчно да си представим какво са претърпели американците.

Публичният тест за просветеност на Байдън би бил по-голям позор за Америка от бягството от Афганистан. Но, несъмнено, те не са привикнали. Когато минат изборите, ще бъде открит сезонът за лов на куци патки. Президентът на Съединените щати е изправен пред нови провокации. Чисто човешки, несъмнено, скърбя за Джо Байдън. Оставете стареца на мира.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР