Мехо Кодро ще бъде уволнен до дни от поста селекционер

...
Мехо Кодро ще бъде уволнен до дни от поста селекционер
Коментари Харесай

Босна уволнява селекционера си до дни

Мехо Кодро ще бъде уволнен до дни от поста селекционер на националния тим на Босна и Херцеговина по футбол, оповестиха медиите в някогашната югославска република. Причината за това съответно е провалянето от Исландия (0:1) през вчерашния ден, само че също по този начин и към този момент натрупалите се три провали в последните четири срещи. Най-болезненото от тях е 0:2 от Люксембург, а Лихтенщайн беше надигран едва-едва с 2:1.

" Всичко, което се случва към националния тим, ме боли. Това е моята страна и несъмнено, че ме интересува. Лошо е, в случай че се борим с Люксембург и Лихтенщайн. Боли, когато Люксембург ни бие.  Поражението ме удари тежко “, сподели Халилходжич, представен от уеб страницата n1info.ba/sport-klub.

След което журналистът му споделя: " Хората те желаят на пейката... ". " Знам и оценявам мнението на хората, само че почитателите вълшебна пръчка... Нужно е време... ", уточни Ваха, какъвто е прякорът на Халилходжич.

След това обаче разкрива много любопитни моменти и изяснява, че е имал диалог с президента на Футболния съюз на Босна и Херцеговина (НСБИХ) Вичо Зелкович.

" Видяхме се в Доха. Разговаряхме. Покани ме да отида във федерацията. Отворен съм за диалози, отворен съм да оказа помощ. На 17-и се прибирам, а от 20-и съм в Дубровник. Искам да кажа всичко, което мисля, и да чуя какво ще ми кажат. Как виждат изхода? Никак не е добре ситуацията. Не пишете, че съм вълшебник и че всичко може да се промени за една нощ. Ще приказвам със Зелкович, ще видя какво мислят. Готов съм да оказа помощ на моя народен тим ", сподели Халилходжич пред Sportske.ba.

Вече на 70 години, за последно Халилходжич води тима на Мароко и приготви класирането за Световните финали в Катар. Една година по-късно някогашният нападател е свободен, а във времената на тогавашна Югославия е със статут на същинска звезда и кариера в локалния Вележ (Мостар) и френските Нант и Пари Сен Жермен.

Националният тим на Босна и Херцеговина влезе в турбулентни времена след напускането на българина Ивайло Петев от треньорския пост. Веднага след него работата беше дадена на Фарук Хаджибегич – локална легенда като състезател. Той обаче се провали тотално и бързо беше освободен. На мястото му сложиха Мехо Кодро – също техничен полузащтиник от 90-те години. Резултатите обаче не се трансформираха изключително и евентуално ще се търси трета смяна в границите на по-малко от месец.

В група J на Европейските квалификации босненците са на 4-о място с 6 точки от 6 мача и изостават със 7 от 2-ия Словакия. На върха е безапелационния водач Португалия с цялостен актив след шест победи, а преди Босна и Херцеговина е даже и Люксембург с 10.

И до момента в който Мехо Кодро е безапелационен, че тимът може да се пребори за 2-ата позиция и непосредствено класиране на Евро 2024 в Германия, то публичното мнение се концентрира върху идните баражи от Лигата на Нациите. Където ги класира Ивайло Петев с триумфа в група В3.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР